Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

A természetvédelem szisztematikus felszámolása?--2010. 08. 05.

Alig három hónappal a kormányalakítás és tisztogatás után a Fidesz-úthenger elkezdte maga alá gyűrni a természetvédelmi területet is - mondta ma Sallai R. Benedek LMP szóvivő a minisztérium előtt, tiltakozva az ellen, hogy három szakmailag elismert nemzeti park igazgatót bocsátottak el indoklás nélkül.

 

Egyre aggasztóbbá válik a Pepó Pál távozása óta nem politikai kérdésként, hanem szakmai alapon kezelt természetvédelem helyzete. Zöld civil szervezetek szakmai munkája lehetetlenül el azzal, hogy nem juthatnak hozzá pályázati forrásokhoz, mert azok utalását leállították. A természetvédelmi őrszolgálat teljes átalakításáról terjedő lesújtó hírek is egyre több megerősítést kapnak. A hazánk zászlóshajóinak tekinthető természetvédelmi intézmények, a nemzeti parkok is az érthetetlen lefejezés határán állnak, ami ma három nemzeti park igazgató elbocsátásával meg is kezdődött - közölte Sallai R. Benedek.

Sallai R. Benedek LMP szóvivő


Már az önálló zöld tárca megszüntetése sejttette a várható szakmai mellőzöttséget, de rémálmában nem szerepelt egyetlen természetvédőnek sem, hogy ilyen komoly szándék gyanítható a természetvédelem eddigi eredményeinek szisztematikus leépítésére. Egyéb intézményekben már jól látszik, hogy milyen demokrácia deficittel dolgozik a Fidesz, s hogy milyen helyhatósági politika vár ránk, ha az ország nem tér magához a Fidesz-hipnózisból. Alig három hónappal a kormányalakítás után pártpolitikával átitatott közhivatalok, megfélemlített köztisztviselők, kormánytisztviselők, közalkalmazottak, kézben tartott média, és jóformán a takarítónőkig lenyúló tisztogatás zajlik mindenféle szakmai szempont nélkül. A kormányzati ámokfutásnak köszönhető, hogy a múlt hét folyamán pepói időkre emlékeztető, súlyos szakmai hibának tűnő személyi döntés született, melynek következménye, hogy három köztiszteletben álló, politikai előélettel nem vádolható természetvédelmi szakembert indoklás nélkül, méltatlan körülmények között szerdán elbocsátottak.

Márkus Ferenc, Sándor István, Salamon Gábor és az újságírók


Csiba Katalin LMP szóvivő az elbocsátások kapcsán megjegyezte, hogy Rácz András, környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár korábbi szavaival ellentétben a törvény lehetővé teszi az elbocsátások indoklását.

Menesztett igazgatók kitüntetései

Salamon Gábor, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója, Sándor István, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatója és Márkus Ferenc, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója munkájának köszönhető, hogy az általuk vezetett nemzeti park igazgatóságok teljesítménye kiváló. Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy érdemi indoklás nélkül, méltatlan körülmények között kerülnek elbocsátásra szakemberek egy olyan szakterületről, ahol nincs ésszerű alternatíva a pótlásukra - közölte Sallai R. Benedek LMP szóvivő a minisztérium előtti mai sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációján.


Kapcsolódó anyagok: Ma menesztik három nemzeti park igazgatóját

Forrás: greenfo.hu