Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Uniós jogsértési eljárás a girincsi erdőirtás miatt--2010. 10. 11.

Magyarország eddig nem hozott megfelelő kiegyenlítő intézkedéseket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekvő Girincsi Nagy-erdőt ért kár ellentételezésére és a Natura 2000 hálózat általános ökológiai egységességének megóvása érdekében.

 

A Tiszántúli Természetvédők Társulata 2009. májusában Európai Uniós közösségi eljárást kezdeményezett az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságánál a Magyarország észak-keleti részén elhelyezkedő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekvő Girincs község mellett található, a magyar állam tulajdonában, a Délbükki Erdészeti Igazgatóság erdészeti kezelésében, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi kezelésében levő, a Natura 2000 hálózat részét képező HUBN20029 kódszámú kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területként nyilvántartott 111,92 ha kiterjedésű Girincsi Nagy-erdő irreverzibilis természetkárosítása ügyében.

Girincsi Nagy-erdő természetkárosítása

A Tiszántúli Természetvédők Társulata beadványa nyomán az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága vizsgálatot indított, amelynek eredményeként arra a megállapításra jutott, hogy Magyarország nem teljesítette a természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állatok és növények védelméről szóló 92/43/EGK tanácsi irányelv alapján fennálló kötelezettségeit, ezért a Európai Bizottság úgy határozott, hogy 2010/4112 ügyszám alatt jogsértési eljárást kezdeményez Magyarország ellen. Ennek megfelelően az Európai Unió működéséről szóló szerződés 258. cikke alapján a Bizottság 2010. szeptember 30-án felszólító levelet küldött a Magyar Köztársaság Kormányának. A felszólító levélben a Bizottság többek között azt a nézetet vallja, hogy Magyarország eddig nem hozott megfelelő kiegyenlítő intézkedéseket a Girincsi Nagy-erdőt ért kár ellentételezésére és a Natura 2000 hálózat általános ökológiai egységességének megóvása érdekében. A Bizottság felkérte a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a felszólító levél kézhezvételétől számított két hónapon belül juttassa el a Bizottság részére a fent említett jogsértéssel kapcsolatos észrevételeit.

Vandál pusztítás a girincsi Sajó-parton

A Tiszántúli Természetvédők Társulata által kezdeményezett jogsértési eljárás nyomán 2010. május 5-én a Natura 2000 hálózat részét képező Sajóládi-erdő nem megfelelő védelme miatt kapott utolsó figyelmeztetést Magyarország az Európai Bizottságtól.

Forrás: greenfo.hu