Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Dr. Kardeván Endre a Bács-Kiskun megyei kistermelők vendégasztalánál--2010. 10. 18.

Új esélyt adott a gazdáknak és a magyar vidéknek a kormány azzal, hogy módosította a kistermelői rendeletet. Bízunk abban, hogy a jövőben egyre több regisztrált kistermelő használja a „falusi vendégasztalt”- amely a falvak lakosságmegtartó-képességéhez járul hozzá, és a fejlődését segíti elő – hangsúlyozta Dr. Kardeván Endre a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson.

 

A főváros után Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Bács-Kiskun megyében végeznek a legtöbben kistermelői tevékenységet. Magyarországon mintegy 5000 kistermelőt tartanak nyílván- mondta  az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a megye, kistermelői rendelet szerinti első falusi vendégasztala mellett a „Rendelettől a kistermelőig” című civil fórumon.


A 2010. július 6-án hatályba lépett rendeletmódosítás célja a kistermelők élelmiszertermelési, -feldolgozási és -értékesítési feltételeinek javítása és a tevékenységi körök bővítése volt. Az új rendelet lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy más magánszemély, valamint kistermelő részére olyan szolgáltatásokat is végezzenek, mint például a húsfüstölés, a terménytisztítás, a zöldség-, gyümölcs-, olajosmag-szárítás, -őrlés, -préselés.


A fórumon a kistermelők mellett számos civil szervezet munkatársa is részt vett. A rendelet  módosítás ugyanis közös konzultáció, példaértékű összefogás eredményeképpen született, a Szövetség az Élő Tiszáért vezetésével 53 civil szervezet kezdeményezésére indult meg és zajlott le.

Kardeván Endre leszögezte, hogy a vidékfejlesztési tárca továbbra is fontosnak tartja a nem kormányzati, civil szervekkel való kapcsolattartást, a kommunikációt és a közös gondolkodást, amelynek kiváló terepei a jakabszállásihoz hasonló szakmai fórumok.
Az államtitkár Bács-Kiskun megyei látogatásán tájékoztatást tartott a rendeletmódosítás óta eltelt időszak eredményeiről. Kiemelte, hogy a helyi értékek ápolása, újra felelevenítése hozzájárul a vidéki életminőség javításához, a közösségek megmaradásához. Helyi termékek előállításával, a kereslet növelésével hazai munkahelyek teremthetők. A rendeletmódosítás alapján megnyíló új lehetőségek (például a falusi vendégasztal szolgáltatás, a házi disznóvágás és ökörsütés) hozzájárulnak  a falusi turizmus népszerűségéhez.

Forrás: fvm.hu