A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...





 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Magánlakóházi élelmiszerelőállítás Jó Higiéniai Gyakorlata--2010. 12. 01.
 

Elkészült a "Zömében a saját gazdaság elsődleges termelésén alapuló értékesítés céljából kisléptékű magánházi élelmiszer előállítás és értékesítés, Jó Higiénia Gyakorlat útmutató" tervezete.

 

 Az anyag létrejöttét támogatták:

- Ökotárs Alapítvány adományi programja PP 2521 számú ”Civil szervezetek együttműködése a kisléptékű élelmiszer-előállítók érdekképviseletéért” című pályázati támogatás segítségével. A támogatás segítségével két kítűnő szakembert tudtunk a szakmai munka elvégzésére felkérni.

- Accenture "Képességek a sikerért 2010" pályázati prgramja, melynek segítségével a szamértői anyagot, el tudtuk vinni a termelőkhöz, a szakma jeles képviselőihez egyeztetés céljából. A véglegesítést ez után a szakértők végezték el, illetve Szabadkai Andrea a SZÖVET programvezetője.

Célunk a hagyományos magánházi (háztáji) körülmények közötti élelmiszer előállítást és értékesítést végző embereket olyan módszerekkel és feltételekkel megismertetni, amelyek egyrészt a vidéki élet jellemzőit, a kulturális örökségünk részét képező magánházi élelmiszer előállítás hagyományait is magukon viselik, másrészt megfelelnek a biztonságos élelmiszer előállítás feltételeinek. Útmutatónkat Fűzhető Füzetek koncepcióban állítottuk össze, csak az élelmiszerelőállító szempontjából szükséges termékcsoport tudnivalókat, mintákat elég hozzáfűzni az általános részhez.

Az anyag még tervezet, véleményeket szívesen fogadunk, végleges a Higiéniaia Bizottság általi elfogadás esetén lesz.

Az útmutató szakmai részét összeállította:
Csarnai Erzsébet (okleveles élelmiszeripari üzemmérnök, okleveles tartósítóipari mérnök, élelmiszeripari szaktanácsadó egyéni vállalkozóként: HACCP rendszerépítés (szeszfőzés, sertéstartás, vágóhíd, húsbolt, pékség, sörfőzés, húsfeldolgozás, élelmiszer-csomagolás, ételízesítő előállítás). stb..
és Sztankovánszkiné Dr. Barta Gabriella (élelmiszer minőségfejlesztő okleveles szakmérnök,    élelmiszerhigiénikus szakállatorvos,  hatósági főállatorvos   laboratóriumvezető) valamint Szabadkai Andrea (SZÖVET programvezető - Nyilvántartás, igazolások, jelölés)

Termelői egyeztetés folyt:
- Kőrösi Miklósné (Penyige)
- Szászi Bertalanné (Penyige)
- Mircz Nárcisz (Debrecen)
- Baltás Zsuzsanna (Budapest)
- Gutpintér Tamásné (Csongrád-Bokros)
- Bordáné Csobán Katalin (Csongrád)
- Péter Kálmán (Panyola)
- Kukláné Aranka és Brezsnyik György (Csorvás)

 

Letölthető anyagok:
      Magánlakóházi_JHGY