Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Kétszázezer hektár őszi vetés menthetetlen--2011. 01. 17.

Mintegy 200 ezer hektár őszi vetés menthetetlen a belvízi helyzet miatt, ez már most látszik – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Szövetség konferenciáján. A jelenlegi kárenyhítési törvény, alkalmatlan a hatalmas kármennyiség kezelésére, ezért a szakemberek új javaslat előkészítésén dolgoznak.

 

Az agrárkormányzat irányai a magyar EU elnökség idején címmel tartott előadásában az államtitkár ismertette: a hét eleji adatok szerint a 4,5 millió hektár magyarországi szántóterületből 307 ezer hektár van jelenleg belvíz alatt, további 740 ezer hektár pedig rendkívül átnedvesedett. Megjegyezte: a hosszú távú előrejelzések szerint a március is az átlagosnál csapadékosabbnak ígérkezik.

Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy a kormány már elfogadta, és várhatóan már januártól kínálják a pénzintézetek azt a vis maior forgóeszközhitelt, amely 6 milliárd forint keretű kedvezményes hitelkonstrukció, s az elemi és katasztrófakárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozásoknak dolgoztak ki. Elmondta: ha igény lesz rá, a forrás növelhető.

„Napirenden van egy teljesen új kárenyhítési törvény megalkotása, amit várhatóan ősszel fog tárgyalni a parlament és 2012-től működhet. A jelenlegi rendszerben ugyanis képtelenség kezelni a hatalmas kármennyiséget” – mondta Czerván György, hozzátéve, hogy jelenleg a kárenyhítési alapban 4,2 milliárd forint van, amelynek feltöltésére „megvan a politikai akarat”.

Kiemelte: szeretnék működőképessé tenni az agrárium forgóeszköz-beszerzését segítő hitelprogramot, amelynek 15 milliárdos forrásából még több mint 11,5 milliárd forint felhasználatlan. A tervek szerint kamattámogatással tennék vonzóbbá ezt a konstrukciót.

Czerván György megjegyezte, hogy a tervek szerint már március végén-április elején elindítanák kifejezetten a gazdálkodók részére az Agrár Széchenyi Kártya Programot, ami folyószámla- és forgóeszköz hitellel segítené a vállalkozásokat.

Hozzátette, hogy a tejtermelők támogatási szerkezetét is átalakítják, ennek lényege, hogy nem literre, hanem az állatokra alapul majd. A e célra fordítható mintegy 15 milliárd forint uniós támogatáshoz 5 év alatt a kormány maximum háromszor 9 milliárd forintot társít.

veddamagyart.info