A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Tovább tombol az orosz erdőtűz--2012. 08. 02.

Továbbra sem tudták megfékezni a terjedő erdőtüzeket Oroszországban. A katasztrófát három hónapja tartó kánikula és szárazság okozta, amely körülbelül hatmilliárd rubeles kárt okozott.

Szibéria-szerte több helyen küzdöttek a lángokkal tegnap. A tüzek miatt Tomszk városa ismét füstbe borult, ahol a helyi lakosok légzési nehézségekre panaszkodtak. Krasznojarszk közelében a légierő tűzoltó repülőgépekkel próbálta elfojtani a lángokat, közölték a hatóságok. Jakutföld területén a helyi hatóságok tájékoztatása szerint tizenhét helyszínen pusztított tűz szerdán, összesen mintegy 2036 hektáron.

A közel három hónapja tartó kánikula és szárazság hivatalos közlések szerint jelentős mennyiségű terményt pusztított el Oroszországban, mintegy hatmilliárd rubeles (csaknem 40 milliárd forintos) kárt okozva a világ harmadik legnagyobb búzaexportőrének. Sokan azért bírálják a kormányt az eseményekkel kapcsolatban, mert nem tanult a két évvel ezelőtti erdőtüzekből. Akkor több ezer ház vált a lángok martalékává és több tucat ember vesztette életét a nyár folyamán Oroszország-szerte tomboló erdőtüzekben, amelyek azért lobbantak fel, mert az országot 130 éve nem látott szárazság és hőség sújtotta. A katasztrófa a kutatások szerint nem volt összefüggésben a klímaváltozással.

A helyzet most sokkal rosszabb annál, mint amilyennek azt a hatóságok beállítják a Greenpeace környezetvédő szervezet szerin. A szervezet azt állítja: jelenleg körülbelül egymillió hektárra terjed ki a tűz, szemben a hatóságok által közölt néhány tízezer hektárral.

Forrás: Greenfo