A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

A belügyminiszter és a víztározók--2012. 11. 19.

 

A kormány szervezett állami feladatnak tartja az aszály megelőzésében és kezelésében való részvételt, valamint a vízhiányos időszakban kiemelten jelentkező öntözési problémák megoldását is, ezért egy tegnap megjelent kormányhatározat a korlátozottan forgalomképes és forgalomképes állami tulajdonban lévő vízfolyások és vízilétesítmények vagyonkezelését és üzemeltetését is állami feladattá teszi.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kabinet ezért felhívja a belügyminisztert, hogy a vidékfejlesztési miniszter bevonásával készítsen előterjesztést a témában. Ebben a tárcavezetőnek be kell mutatnia a feladat végrehajtásához szükséges műszaki, infrastrukturális feltételrendszert, a humánerőforrásokat, a pénzügyi erőforrásokat. Továbbá javaslatot kell tennie a feladat végrehajtását biztosító igazgatási szervnek az államigazgatási szervezetrendszerben történő elhelyezésére, valamint az állami feladatellátás érdekében szükséges jogszabályok módosítására is.

A határozat felhívja a belügy- és a vidékfejlesztési minisztert figyelmét: legyenek tekintettel arra - a fenti feladatok megoldása során -, hogy a szervezetrendszernek 2013. július 1-jétől folyamatosan működnie kell. A működés során pedig – a vízilétesítmények üzemeltetésének költségét nem érintve – az érdekeltek számára ingyenesen biztosítani kell a mezőgazdasági célú vízigénybevétel lehetőségét. Ez utóbbi feladatok végrehatásáért a belügy- és a vidékfejlesztési miniszter közösen felel. A belügyminiszternek ugyanakkor ezen túlmenően még ki kell dolgoznia a 2014-ig üzembe helyezhető sík- és dombvidéki tározók megvalósításának pénzügyi feltételrendszerét is.
 

Forrás: Greenfo.hu

Letölthető anyagok:
      Magyar Közlöny_12_152