Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Fuss, bringázz, kajakozz te is az Élő Tiszáért!--2009. 05. 01.
Május 1-én startol Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, Vásárosnaményból és reményei szerint, szinte az összes tiszai települést érintve a folyó két partján, fut majd be újra 50 nap múltán ugyanoda. 2009-ben a Tisza-Nagykövet szeretné, ha minél többen csatlakoznátok hozzá és a folyó ügyéhez, azzal hogy 1 órát vagy akár 50 napig futtok, bringáztok, kajakoztok vele, de lehet jönni jachttal vagy akár sárkányrepülővel. Földön, vízen, levegőben az Élő Tiszáért!
Ezen az oldalon hamarosan megjelennek az anyagok a futással kapcsolatban.

 

Május 1-én startol Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete Vásárosnaményból egy nagyszabású környezetvédelmi fesztivál keretében és 2009-ben minden tiszai települést felkeres, hogy kezet rázzon és konzultáljon a polgármesterekkel, akik egy közös nyilatkozat aláírásával fejezhetik ki a tiszai összefogás melletti elkötelezettségüket. A településeken sportolók, gyerekek, rövid séta erejéig akár idősek is csatlakoznak Pálhoz. Várjuk minden Tiszát szerető embert, hogy fusson, evezzen, kerékpározzon a Tisza-Nagykövettel, de jöhettek sárkányrepülővel is néhány száz méter erejéig, de a szerbiai és az ukrajnai szakaszon bevállalhattok hosszabb szakaszokat, heteket is. Magyarországon csak településen belül lehet Pálhoz csatlakozni (figyeljétek az aktuális információkat a weblapon). Földön vízen levegőben a Tiszáért!

A programhoz nagyszabású környezetvédelmi akció kapcsolódik Vásárosnamény és Beregszász városok támogatásával, az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus finanszírozása mellett a „Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben” pályázat keretében. Feltérképezzük az illegális hulladéklerakókat, a Felső-Tisza vidékén szemétszedési versenyt hirdetünk, reményeink szerint sokezer zsáknyi palacktól sikerül megszabadítani a folyópartot.

Hidvégi-Üstös Pál 852 kilométert úszott a Tiszán 2006 őszén, 2008-as 1000 kilométeres futása során elsőként tette le a tiszai összefogás alapjait, több mint 100 település csatlakozott a közös nyilatkozathoz. A 2009 évi program célja továbbra is a környezetvédelem és a kivételesen szép természeti tájunk és tájtermékeink megismertetése, a falusi turizmus segítése.

Ide kattintva nézheted meg az útvonalat.

Szerbiában és Ukrajnában (panziók, kempingek mindenhol találhatók, sátrazni is tudtok, infók folyamatosan lesznek a honlapon) akár a teljes szakaszon csatlakozhattok, Magyarországon csak településeken belül.

További információ:
www.kalandakademia.hu/tiszafutas2009
www.hidvegi-expedition.com/tiszafutas2009