Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Csatlakozzunk a Nemzeti Zarándoklathoz!--2009. 05. 20.
Az egyre súlyosbodó gazdasági válság, az államadósság, melyet unokáink is fizetni fognak, megfoszthat mindentől, amit szeretünk és amit féltünk. Hazánkban néhány hónap alatt 130 ezer ember vesztette el a munkáját. Az elkeseredés erőszakot szül, a gyűlölet gyűlöletet. Mindennapossá válik a rablás, bűnözés, önbíráskodás. A káosz pedig diktatórikus intézkedéseket igazolhat.

Az Élőlánc Magyarországért felhívása: csatlakozzunk a Nemzeti Zarándoklathoz!

„Vannak helyzetek, amikor nem lehet tovább visszavonulni”
(Sólyom László beszédéből, 2009. március 15.)

 

Az egyre súlyosbodó gazdasági válság, az államadósság, melyet unokáink is fizetni fognak, megfoszthat mindentől, amit szeretünk és amit féltünk. Hazánkban néhány hónap alatt 130 ezer ember vesztette el a munkáját. Az elkeseredés erőszakot szül, a gyűlölet gyűlöletet. Mindennapossá válik a rablás, bűnözés, önbíráskodás. A káosz pedig diktatórikus intézkedéseket igazolhat.

Az ország élére ismét a megkérdezésünk nélkül állítottak kormányt. Ez a demokrácia megcsúfolása. Az Alkotmány önmagában nem nyújt védelmet a visszaélések ellen. Nem képes megakadályozni az ország kifosztását: hogy a bukott pártok a közvagyon rovására nyújtsanak végkielégítést üzletfeleiknek. Nekünk magunknak kell kimondanunk: amit tesznek, érvénytelen!

Csatlakozunk Komlóska és Pálháza polgármesterének kezdeményezéséhez: részt veszünk a Nemzeti Zarándoklaton, és erre kérünk minden jóérzésű embert. Az út, amit közösen megteszünk, jelezze egy új korszak kezdetét! Olyan korszakét, melyben a közösségek maguk döntenek a jövőjükről, ellenőrizni tudják vezetőiket, s a hatalom, a tudás, a vagyon a közjót szolgálja.

De közelebb hozhatja-e egy zarándoklat céljaink teljesülését? Igen, mert mindenekelőtt egymáshoz kell utat találnunk – s önmagunkhoz is. Összehozhatja – ahogy a zempléniek felhívásukban írják – a várost a faluval, szegényt a gazdaggal, többséget a kisebbséggel, hívőt a világival, jobboldalit a baloldalival, politikust a választóival, munkaadót a munkavállalóval, embert az emberrel. Az ország négy sarkából induló zarándokok e jelképes, de nagyon is érzékelhető távolságok áthidalására vállalkoznak. Magyarországot a kölcsönös gyűlölködés, gondosan ápolt előítéletek, fortélyos félelem teszi képtelenné az önvédelemre. S a nyílt párbeszéd, a helyes önismeret, a közbizalom helyreállítása fogja megmenteni. Külön-külön gyengék, együtt erősek vagyunk.
Mi ezért hívjuk az utcára, az ország útjaira az embereket. Mert most még mi vagyunk többen: akik az erőszakot elutasítják, de a hazugságot már megelégelték.

A zarándokok június 10-én Pálházáról, 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 17-én Balassagyarmatról gyalog indulnak Budapestre. 20-án, szombaton délután az ország fővárosában találkozunk, nagygyűlésen bocsátjuk vitára javaslatainkat és követeléseinket. Az Élőlánc a dunántúliakkal tart, akik a Pannonhalma – Tata – Tatabánya – Bicske útvonalon érik el a fővárost.

A kezdeményezők május 14-én, csütörtökön 11 órakor a zempléni Pálházán tájékoztatják a sajtót a zarándoklat céljáról, programjáról és tervezett útvonaláról.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége