A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Népszerűvé válhatnak a tejautomaták--2009. 06. 21.
A tejtermelők keveslik a felvásárlók által kínált árat, ezért maguk igyekeznek eladni a terméket: Nyugat-Magyarországon több élelmiszerboltban automatából értékesítik a friss tejet. A terméktanács szerint van jövője az automatás értékesítésnek.

Komárom és Győr környékén több helyen, egyes élelmiszerboltokban automatákból lehet tejet venni Komárom és Győr környékén már több helyen ugyanúgy, ahogy például üdítőt.

Termelők szerint túl alacsony áron veszik meg tőlük a tejet a kereskedők, ezért inkább közvetlenül a vásárlóknak adják el. Mórichidán működő gazdaság kétszáz tehenének tejtermelését is közvetlenül szeretnék eladni, ezért osztrák és svájci minta alapján automatákat helyeztek üzembe néhány boltban. Naponta átlagosan 150 liter házi tejet adnak el egy-egy automatából.

Bakos Erzsébet, a Tejterméktanács sajtósa az [origo]-nak elmondta, lát jövőt a tejautomaták elterjedésében. Különböző kutatóintézetek kutatása alapján ugyanis a fogyasztói tej 25-28 százalékát közvetlenül a termelőktől veszik a vásárlók. Fogyasztói igény tehát van.

Az automaták akkor működhetnek jól, ha egy kidolgozott rendszer szerint működnek, aminek kidolgozása napirenden van; a terméktanács szakértők bevonásával vizsgálja a lehetőségeket. A tejválságot természetesen nem az automaták oldják meg, de mindenképpen kielégíthetnek egy fogyasztói igényt és ellenőrzött, bevizsgált tejhez juthatnak a vásárlók - tette hozzá Bakos Erzsébet. 

A Tesco egyelőre érdemben nem tud nyílatkozni az tejautmatákon keresztüli értékesítésről, mert a termelők egyelőre nem kezedményeztek párbeszédet a céggel. Az áruházlán várja a megkeresést, és ezt követően megvizsgálja a lehetőséget - mondta megkeresésünkre Hackl Mónika. A Tesco szóvivője hozzátette: számos dolgot kell tisztázni ahhoz, hogy megjelenjenek az autmaták az üzletekben, egyebek mellett tisztázni kell az élelmiszerhigiéniai és az üzleti szempontokat is.

Forrás: [origo] üzleti negyed