A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Megszavazták a szociális kártyát Monokon--2009. 08. 02.
Monokon kedden döntöttek a szociális kártya szeptemberi bevezetéséről. Erre utalják majd a segélyeket, amelyeket csak meghatározott termékekre, a kijelölt helyeken költhetnek el a rászorulók. A segélyek átutalásának feltétele az is, hogy mindenki rendben tartja a háza előtti területet és haszonnövényeket termeszt. Döntöttek arról is, hogy a település a jövőben csak magyar termékeket fog vásárolni.
Megszavazták Monokon a szociális kártya bevezetését, amelyet szeptember 1-től használnak majd. A kártyára utalják majd a szociális segélyeket és más juttatásokat, amelyeket csak meghatározott termékekre, a kijelölt helyeken költhetik el a rászorulók, mondta Szepessy Zsolt monoki polgármester.

A keddi ülésen a képviselő-testület döntött arról is, hogy ezentúl a hazai vállalkozók és vállalkozások megsegítése érdekében csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozók szolgáltatásait fogja igénybe venni a település.

Azt is elhatározták, hogy szeptember elsejétől kizárólag az kaphat rendkívüli segélyt az önkormányzattól a faluban, aki a háza előtti területet, udvarát és kertjét rendben tartja, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt. A polgármester elmondta: hetente körülbelül 30-40 ezer forintnyi rendkívüli segélyt oszt ki az önkormányzat a rászorulóknak.

Szepessy Zsolt korábban nyílt levelében úgy vélte, hogy a különböző címeken nyújtott támogatásokat az emberek sokszor nem a célnak megfelelően használják fel, azok sok esetben a szülők miatt nem jutnak el a gyermekekhez. Emellett az államtól kapott juttatások jelentős része uzsorával foglalkozó, jól szervezett bűnözői csoportokhoz kerül, ezért szerint az államot és az önkormányzatokat több szempontból is kár éri.

A polgármester szerint a társadalmi probléma súlyára való tekintettel a lehető legkorábban, a parlament őszi ülésszakán törvényt kellene alkotni arról, hogy minden juttatást, támogatást, segélyt kizárólag egy bankkártyához hasonló szociális kártyára utaljanak.

Forrás: Index
A kép illusztráció, forrása: [origo]