A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Feketén folytatják majd a falusi vendéglátók?--2009. 08. 15.
A költségvetési hiány kezelésének oltárán a kormány feláldozza azokat a tevékenységeket, amelyek a vidéken élő ezreknek, tízezreknek tették lehetővé jövedelmük legális kiegészítését, a megélhetést - fogalmaz Szabadkai Andrea Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület piacépítési programvezetője a Napi Turizmus kérdésére.


A 2010-es adótörvények megszüntetik a falusi vendégasztal adómentességét, illetve az őstermelők SZJA kedvezményét, azaz megszűnik az évi 800 ezer forintos adókedvezmény a vendéglátási tevékenységre. Ezenfelül pedig nem jár majd a falusi vendégasztal-szolgáltatás utáni 400 ezer forintos adó kedvezmény sem. A rendelkezés mintegy 1 700 falusi vendéglátással foglalkozó vendégházat érint, amelyek 5 százalékát teszik ki a hazai turisztikai piacnak.

Mindezeken túl 2010-től hatályon kívül helyezik a 136/2007. (VI. 13.) Korm. rendeletet a falusi és agroturisztikai szolgáltató tevékenységről. Ez szabályozta a nyilvántartás módját, definiálta a fogalmat, a tevékenységtípusokat pl.: falusi vendégasztal szolgáltató. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége ezt a rendelkezést a honlapján olvasható állásfoglalás szerint úgy értelmezi, hogy a rendelet megszűnésével megszűnik az előzetes engedélyeztetési eljárás is, tehát a tevékenység bármiféle bejelentés nélkül megkezdhető lesz.

Szabadkai Andrea szerint nagy kérdés, hogy a fenti intézkedések miatt megszűnő termelői, szolgáltatói tevékenységek hány új munkanélkülit, segélyre szorulót eredményeznek és hányan döntenek az illegális folytatás mellett? "Talán e várható következményeket is érdemes lett volna mérlegelni a költségvetés tervezésekor" - hangsúlyozza.

Forrás: Turizmus online