Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

VI. Hagyomány és Természet Konferencia (Hortobágy, 2009. okt. 2-3.)--2009. 09. 16.

„Kultúránk füvészkertje” alcímmel idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Hagyomány és Természet Konferenciát. A korábbi nagysikerű rendezvények hagyományait követve ezúttal a népi kultúra elemeinek a természeti értékekhez, jelenségekhez való kapcsolódása a központi téma.


Az október első hétvégéjére kitűzött idei rendezvény több tekintetben is rendhagyónak számít. Egyrészt, mert a konferencia sorozat eddigi sikeres témaköreinek összegzésére épül, másrészt a helyszín ezúttal a Hortobágy lesz, ahol az előadáson elhangzottakat a gyönyörű természeti környezetben is megcsodálhatják a résztvevők.


A Hortobágyról elsőként a végtelen puszta jut a legtöbb ember eszébe. A füves puszta növényzete, a hozzá kapcsolódó állattartás és pásztorművészet valamint e nagy kiterjedésű gyepekhez kapcsolódó élővilág áll a pénteki szakmai nap középpontjában. A pannon biogeográfiai régió természetvédelmi szempontú gyepgazdálkodásának eredményeiről hazai és külföldi előadók adnak számot, a programok között szerepel a LIFE Nature pályázati projektek bemutatása is. A pénteki nyitónapot a Fonó együttes nyilvános koncertje és azt követő táncház zárja.

Szombaton a nagyközönség érdeklődésére is igényt tartó előadásokat kötöttünk párokba, az alábbi beszédes címekkel: Élet-fa, Daru-tánc, Szülő-föld és Madár-dal. E formabontó bemutatókon az előadók nem csak beszélnek a természeti motívumok népművészetbe való átültetéséről, hanem be is mutatják azokat táncban, zenében, mesében, népi tárgyak díszítő motívumaiban. A szabadtéri rendezvénysátorban tartott délelőtti előadásokat közvetlenül a híres hortobágyi bikavásár helyszíne mellett hallgathatják az érdeklődők, így az előadások között megcsodálhatják az éves vásárra bocsátott impozáns magyar szürke tenyészbikákat is.
 
További érdekes programok is várják az idelátogatókat. A konferenciával párhuzamosan hagyományos népi mesterségek bemutatója és portékák vására zajlik. Az érdeklődők természetismereti játékokon próbálhatják ki tudásukat, ügyességüket. A Hortobágyi Nemzeti Park gazdag természeti örökségének megismerésére gyalogos, kerékpáros és szekeres szakvezetéses túrák keretében nyílik lehetőség. A pusztán ilyenkor átvonuló darvak húzása esti pihenőhelyükre felejthetetlen látványt nyújt, amely kísérővel szintén megtekinthető lesz. A programot szombat délután népzenei gálaműsor zárja.

Részletes program (letöltés)
 
Közönségprogramok (letöltés)
 
Regisztrációs lap (letöltés)
 
Szállásajánlatok (letöltés)

Forrás: termeszetvedelem.hu