Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Zöld minimum a pártoknak--2010. 01. 21.

"Zöld minimum" elfogadására szeretné ösztönözni a pártokat a választások előtt Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

 

 

Az ombudsman hivatalában tagnap tartott sajtóbeszélgetésen Zlinszky János, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa hivatala stratégia és tudományos főosztályának vezetője a múlt decemberi koppenhágai ENSZ-klímakonferenciáról szólva kiemelte: az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak megfékezéséhez elengedhetetlen, hogy a közeljövőben hozandó politikai döntések konkrétumokat tartalmazzanak. Mint mondta: 2050-re "dekarbonizálni" kell a magyar gazdaságot, azaz akkora már csak elenyésző lehet a szén-dioxid-kibocsátás. Szerinte minden olyan alku abszurd, amely azt latolgatja, hogy ezt mennyivel lehet túllépni. "Ez ahhoz lenne hasonló, mint amikor valaki azon alkudozna, hogy hány lépéssel mehet túl a szakadék szélén" - hangsúlyozta.

A magyar küldöttek csalódottak ugyan a klímacsúcs kudarca miatt, de a nemzetközi tárgyalások akadozása nem lehet indok arra, hogy nemzeti szinten ne lehessen elkezdeni a cselekvést. Szerinte az intézkedéseket már most el kell indítani önkormányzati szinten is, miközben tart a tárgyalás arról, hogy a globális terheket miként osszák el. Magyarország a lehetőség kapujában áll, mivel a választások miatt fél évig gyakorlati politikai diskurzusra lehet számítani. Politikai vita fog kezdődni arról, hogy az ország milyen célokat akar követni és azokat milyen eszközökkel éri el, a pártok a maguk megoldásait kínálják majd - mondta.

Az ombudsman hivatala ehhez a vitához akar azzal a figyelmeztetéssel hozzájárulni, hogy ebben a globális krízisben lennie kell olyan politikai minimumnak, "egy zöld minimumnak", ami nem vita tárgya a pártok között, amivel kapcsolatban nem lehet "lefelé licitálni"; ne lehessen azt ígérni, hogy az egyik párt hatalomra kerülése esetén több szén-dioxidot lehet a levegőbe bocsátani. A minimum eléréshez alkalmazott eszközökön azonban lehessen vitatkozni - tette hozzá.

Láng István akadémikus, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke ehhez kapcsolódva elmondta: elkészült az ország éghajlatvédelmi kerettörvényének tervezete is, amelynek megalkotásakor számoltak azzal is, hogy a klímacsúcs eredménytelen lesz. A kudarc azonban nem befolyásolja azt, hogy Magyarországnak hatékony lépéseket kell tennie az éghajlatváltozással járó problémák kezelésére. A tervezetet ma vitatja meg a tanács.

Forrás: greenfo