Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!

Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

 Vidékfejlesztési politika alulnézetből

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


 Blogok

 
 
 
 

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról

Zöld utak a Tisza mentén - túratérkép


 Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


További kiadványok...


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia

 


 

 Information in English

 


A SZÖVET "Természetközeli vízpótlási módszerek a fenntartható gazdálkodás szolgálatában" (NEA-UN-16-SZ-1524) projektjét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.


"Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása" című programunk támogatói: 


Működésünket támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek jövőjéért kollégiuma
NEA-UN-13-M-1773 JOGSEGÉLY PROGRAMUNK
az Accenture "Képességek a Sikerért 2010" pályázatának támogatásával valósul meg.


Az ártéri tájgazdálkodás megvalósításának helyi lehetőségei a Tisza-mentén programunk a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg.


Nemzeti Alkalmazkodási Központ


 KIEMELT AJÁNLATAINK
Köszönjük támogatásuk!


http://www.tiszavilag.eoldal.hu/


 
SZÖVET PROJEKTEK


Árvízvédelem, vízgazdálkodás

WATERISK honlap 

Tisza-vízgyűjtő Monitoring Rendszer


 
TÁMOGATÓINK:
 

 

KvVM - Zöld Forrás 2010


"Élő Tisza" - a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért című projektünk támogató

 


 További információ a honlapon olvasható cikkekkel, munkával kapcsolatban:

 

 
 
 

 
 

 

Tükörben a világ --2010. 04. 20.

Kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről az Iparművészeti Múzeumban. Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében létrejött kiállítás a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport kreatív ötletei alapján valósult meg. A „Tükörben a Világ” célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra.

 

A „Tükörben a Világ” színes, kacskaringós vízió számtalan installációval és játékkal, melynek célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása, vagyis az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.

A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló, komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely úgy elégíti ki az emberi szükségleteket, hogy közben útját állja a mértéktelen fogyasztásnak. Olyan jólét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait.

„A kiállítás egy felfedezőút, melynek során a látogatók – amellett, hogy kitekintenek a világra – saját magukat pillanthatják meg a tükörben: megnézhetik a Föld több országának ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hogy reggelijük hány kilométert utazik a gyártótól a reggelizőasztalig, illetve kideríthetik, hány órát töltenek átlagosan tévézéssel naponta. Célunk, hogy az emberek felelősségteljes döntést hozva változtassanak egyes életmódbeli szokásaikon, melyekkel hosszú távon hozzájárulhatnak környezetünk fenntarthatóságához” – mondta Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiállítást az ÖKO-Pack támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozta létre. A két szervezet 2006. óta tart interaktív foglalkozásokat a globalizáció témájában. Tevékenységük fő üzenete, hogy az ember nem csupán passzív megfigyelője a világ, így környezetünk történéseinek, hanem annak kreatív alakítója is.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. már évek óta kiemelkedő tevékenységet folytat a környezettudatosság területén. A 2006 márciusában Budapesten debütált „Hulladékból Termék” vándorkiállítást közel
200 000-en látogatták meg azóta országszerte. A tárlat legsikeresebb egysége volt a
kartonbútorok csoportja, amely az új kiállításnak is szerves részét és korpuszát képezi. Ez a magyar termék remekül közvetíti a környezettudatosságot és erőforrásaink bölcs használatát.

A nonprofit szervezet célja, hogy a „Tükörben a Világ” kiállítást is minél szélesebb körben ismerjék meg az országban. A kiállításban komoly segítséget nyújtanak a helyi szervezetek, civilek is.

Szakmai partner: Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács
Médiapartner:
Ma és Holnap

További információ:
www.tukorbenavilag.hu

A kiállítás 2010. április 14 – május 16. között látogatható.
Helyszín: földszinti galéria