A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Több mint ezer vad fulladt vízbe Tiszaroffnál--2010. 06. 20.

Vadászok és vízirendőrök mentik a vadakat a napokban elárasztott tiszaroffi vésztározó területén, a kár milliós - mondta el a Klubrádiónak Lengyel Andor, a tiszagyendai Kunsági Dózsa Vadásztársaság vadászmestere.

A 7,6 millió forintból épült és alig egy éve átadott, Velencei-tó méretű, közel 100 millió köbméter víz befogadására alkalmas Tiszaroffi árapasztó tározót a folyón levonuló árhullám miatt közel 60 millió köbméternyi vízzel árasztották el a napokban.

Emiatt azonban jelenleg nem csupán a vetéseket, de két környékbeli vadásztársaság vadászterületét is átlagosan 2-3 méter mélységű víz borítja. A tározó zsilipjeinek megnyitása óta becsléseik szerint összességében akár ezer felett is lehet az elpusztult vadak száma. Ezen belül a legsúlyosabb veszteség az őzpopulációt érte. E vadfaj törzsállományának ugyanis mintegy 60 százaléka, míg idei szaporulatának 90 százaléka esett áldozatul az áradásnak - közölte a szakember.

A tiszagyendai Kunsági Dózsa Vadásztársaság vadászmestere, Lengyel Andor elmondta: vasárnap óta kollégáival mintegy 35 őzet és néhány mezei nyulat sikerült kimenteniük az elárasztott területekről. Az állatok nagyobb része a létesítmény néhány magasabban fekvő pontjára húzódott, itt tudták befogni őket.A többire a tározót körülvevő, összesen 23 kilométer hosszú töltés oldalában, a magas fűben megbújva, kereső vadászkutyákat bevetve bukkantak rá - tette hozzá.

Forrás: klubradio.hu