A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Nyárig megszülethet a hungarikum-törvény--2011. 05. 02.

A hungarikum-törvény társadalmi vitájának második szakasza május közepéig lezárul és várhatóan még az Országgyűlés tavaszi ülésszakán a képviselők dönthetnek is róla - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

 

Nagyon hasznos felvetésnek tartom, hogy a magyarság történelmi örökségét képező haszonállatok ebben a körben (a hungarikumok között) legyenek - válaszolta a politikus tegnap a hortobágyi Szent György-napi kihajtási ünnepet követően a Hortobágy egyedülálló állatvilágának védelmét érintő kérdésre.

Mint kifejtette, a Hortobágy a pusztai állattartás hazai fellegvára, az itt előállított bioélelmiszerek garantáltan egészséges magyar termékekként jelennek meg a fogyasztók asztalán. Nemzeti büszkeségünkön, a Hortobágyon szennyezés mentes állattenyésztés folyik, s ezeket az adottságokat kell helyben kihasználni - hangoztatta.

Jó lenne, hogy ha minél több feldolgozott termék kerülne a Hortobágyról és környékéről a régió nagyvárosainak - például Debrecen, Miskolc és Szolnok - piacaira, valamint szociális- és gyermekétkeztetést nyújtó intézményeibe - mondta Fazekas Sándor.

A Vidékfejlesztési Minisztérium - folytatta - megteremtette a lehetőséget a helyi feldolgozásra és értékesítésre, így az itt gazdálkodókat és a családi vállalkozásokat arra buzdítjuk, hogy éljenek a lehetőségekkel. Példaként kiemelte, hogy a vágópontok pályázati forrásait hamarosan megnyitják, de az Új Széchenyi Terv keretében is számos lehetőséget nyújtanak a családi vállalkozásoknak.

Forrás: greenfo.hu