A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Tájgazdálkodást, vízvisszatartást támogató pályázati kiírások a Vidékfejlesztési Programban--2017. 03. 30.

Az alábbi, aktuális Vidékfejlesztési Programban megtalálható pályázati kiírásokat a tájgazdálkodást, vízvisszatartásra alapozott gazdálkodást folytató vagy azt tervező gazdálkodók figyelmébe ajánljuk.

Bővebben
35 milliós pályázat őstermelőknek--2013. 02. 26.

Őstermelők is pályázhatnak arra a támogatásra, melyen akár 35 millió forint vissza nem térítendő támogatás is elnyerhető nem mezőgazdasági tevékenységből származó tevékenység indításához.

Bővebben
Indul a borsodi bioegyetem--2011. 01. 26.

Biogazdálkodásra épülő oktatási és foglalkoztatási programot indítanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson, egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően ugyanis mintegy 28 millió forint áll rendelkezésre a pályázati projekt megvalósítására.

Bővebben
Súlyos büntetés vár a pontatlanokra! – figyelmeztet a Magyar Agrárkamara--2010. 11. 22.

Az idén az első alkalommal kell benyújtaniuk az agrár-környezetgazdálkodási programban résztvevőknek elektronikus úton a Gazdálkodási Naplót és kapcsolódó dokumentumokat. A késedelem, illetve a pontatlanság súlyos szankciókat, támogatás elvonásokat vonhatnak maguk után – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Bővebben
A tájgazdálkodást megalapozó vízi infrastruktúra kiépítése (VTT)--2010. 11. 20.

KEOP – 2010 – 2.1.3. A tájgazdálkodást megalapozó vízi infrastruktúra kiépítése (VTT). Kétfordulós pályázat. Vízgazdálkodási társulatok; vagy azok működési területén működő jogi személyiséggel rendelkező non-profit szervezetek (társulatok, egyesületek, alapítványok, közhasznú non-profit Kft-k), illetve ezek konzorciumai pályázhatnak.

Bővebben
Halbarát Víz Pályázat--2010. 09. 06.

Az országos hatókörű Halbarát Víz Programot 2008-ban indította el a Tavirózsa Egyesület az Ökotárs Alapítvány támogatásával. Az egyesület által pályázati úton meghirdetett Halbarát Víz címért szeptember 10-ig lehet pályázni.

Bővebben
Rajzpályázat gyerekeknek - Az egészség színes világa ---2010. 06. 23.
 

Idén 25 éves „A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT!” Társadalmi Alapítvány.
Várjuk a gyerekek munkáit, melyek a legkülönfélébb technikákkal készülhetnek, a ceruzarajztól a ragasztáson keresztül a papírmaséig.

Bővebben
Védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták tenyésztésének támogatása--2010. 04. 01.

A mezőgazdasági genetikai erőforrások megőrzése – a göteborgi nyilatkozatban foglaltakkal összhangban – kiemelten támogatott tevékenység. A támogatásnak fontos szerepe van az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának a gazdaságokban tenyésztés révén történő megőrzésében.

Bővebben
Agrár-környezetgazdálkodási támogatások--2009. 06. 26.
Megjelent a  61/2009. (V. 14.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről. A támogatási kérelmeket elektronikus úton lehet benyújtani 2009. június 1. és június 30. között.
Bővebben
Új mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások--2008. 04. 16.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján számos új támogatás részletes szabályai jelentek meg a napokban. Megnyíltak többek között a a mezőgazdasági területek erdősítéséhez nyújtandó támogatások, az anyajuhtartás támogatások és számos más lehetőség. Az elérhető támogatások az FVM, illetve az MVH honlapján tekinthetők meg.
Bővebben
Felhívás szervezetfejlesztési támogatásra--2007. 10. 01.
Tisztelt Civil Barátunk!
Az Inspi-Ráció Egyesület szervezetfejlesztési támogatást ajánl civil szervezeteknek!
NCA támogatás által most lehetőségünk nyílik 3-4 civil szervezet komplex szervezetfejlesztési folyamatának tanácsadói költségeit átvállalni!
A szervezeteket egy monitorozási folyamat során választjuk ki. A monitorozás az igények beérkezésének sorrendjében történik, így annak a szervezetnek nagyobb az esélye, aki korábban jelentkezik.
Bővebben
Vidékfejlesztési támogatás, LEADER program--2007. 09. 19.
Cím: Vidékfejlesztési támogatás, LEADER program
Kiíró: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Határidő: 2007. 10. 10.
Pályázhat: vidékfejlesztő jogi személyek
-------------------------
93/2007. (VIII. 29.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési
Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi
rendelet 3. és 4. tengelyének keretében megalakuló helyi akciócsoportok
elismerési rendjével kapcsolatos egyes kérdésekről.
Bővebben
Most éri meg biomasszával pályázni!--2007. 09. 04.
A mezőgazdasági termelők szeptember 17. és október 17. között igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást biomassza kazánra, valamint - hozzá kapcsolódva - az energia tárolására és szétosztására szolgáló berendezésekre - a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.
Bővebben
Már igényelhető támogatás erdőtelepítésre--2007. 08. 31.
Megjelent FVM rendelet az erdőgazdálkodók 2007. évi támogatásáról EMVA forrásból.
Bővebben
Állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás--2007. 08. 31.
Cím: Az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás
Kiíró: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Határidő: 2007. 09. 12.
Pályázhat: - mezőgazdasági termelő
- termelői csoport
- vállalkozás
Bővebben
Környezetgazdálkodással kapcsolatos munkahelyi képzések támogatása kis és középvállalkozások számára--2007. 08. 29.
Megjelent a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázati felhívása munkahelyi képzések támogatására kis-, és középvállalkozások számára. A támogatható tevékenységek között szerepel környezetgazdálkodással kapcsolatos képzés is.
Bővebben
Megnyílt a Norvég Alap kiírása--2007. 06. 05.
 
2007. június 1-jén a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újra megnyitotta az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok programra való pályázás lehetőségét.
Bővebben
Közlemény--2007. 05. 13.

2007. április 23-án a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség meghosszabbította a GOP-2007-2.1.1/A, KMOP-2007-1.2.1/A, GOP-2007-2.1.1/B, KMOP-2007-1.2.1/B, GOP-2007-2.1.2/B, GOP-2007-2.1.1/C, GOP-2007-2.1.2/C pályázati kiírások beadási határidejét, és bejelentette, hogy a pályázati feltételeket részben megváltoztatja az alábbiak szerint:

Bővebben
Tíz pályázattal indul a ROP--2007. 05. 11.

Valós helyi igényekre, széles körű társadalmi egyeztetés eredményeire épülnek a 2007–13-as regionális operatív programok első kiírásai. A régiók számára először nyílik meg a lehetőség arra, hogy a 2007-2013 között hazánkba érkező uniós források segítségével megvalósítsák fejlesztési elképzeléseiket.  Május 7-én a hét régióban összesen tíz felhívás jelenik meg, mintegy 27 milliárd forintos kerettel. Pályázni lehet akadálymentesítésre, kerékpárút, belterületi utak, ipari parkok és közoktatási intézmények fejlesztésére.

Részletek

Bővebben
Aláírták az Új Magyarország Fejlesztési Tervet--2007. 05. 09.
Ünnepélyes keretek között írta alá az Európai Bizottság és a magyar kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervet a mai napon a németországi Hof városában. A dokumentum rögzíti, hogy milyen területekre mennyi pénzt költhet Magyarország a rendelkezésére álló mintegy 7 000 milliárd forintból a következő hét évben. A fejlesztési tervről szóló tárgyalások eredményeként alig két százalékkal változott a széleskörű társadalmi egyeztetés után a kormány által Brüsszelnek benyújtott terv belső pénzügyi szerkezete.
 
Bővebben
Társadalmi egyeztetésen az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus új pályázata--2007. 04. 17.

Az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program 2007. február 2-i felfüggesztését követően az új pályázati rendszerre vonatkozó tervezetek, dokumentumok elkészültek, a támogató államok (Norvégia, Liechtenstein, Izland) képviselőivel való egyeztetésük megtörtént.

Az új pályázati felhívással és a vonatkozó útmutatóval kapcsolatos rövid, tartalmi észrevételeket, javaslatokat legkésőbb április 22-ig a nepf@meh.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők. 

 

Bővebben
"Tavaszlesen" vetélkedősorozat--2007. 04. 09.
A Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány a környezeti nevelést célzó programja keretében TAVASZLESEN címmel természetbúvár vetélkedősorozatot hirdetett 2006/2007. tanév 2. félévében az általános iskolák felső tagozatosai számára.
Bővebben
KEOP - Roadshow--2007. 04. 04.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) akcióterveinek véglegesítése után, de még a pályázati felhívások megjelenése előtt a KEOP megismertetésére, a források minél hatékonyabb lekötése érdekében országos népszerűsítő kampányt indít a Minisztérium. A kampány a KEOP AKTÍV roadshow keretében valósul meg.
 
Forrás: www.kvvm.hu
Bővebben
Az FVM pályázati kiírása ágazati szakmai szervezetek és ágazati érdekképviseletek számára--2007. 03. 13.
A támogatás célja az agrár és vidékfejlesztési szakmai szervezetek és érdekképviseletek működési költségeihez való hozzájárulás a tárcafeladatok sajátos térségi körülmények és feltételek közötti leghatékonyabb megvalósulása érdekében.

Benyújtási (feladási) határidő: 2007. április 02.

A pályázat itt olvasható.
Bővebben
"Zöld Forrás" Program--2007. 01. 09.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2007. évi „ZÖLD FORRÁS” programjának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek környezet és természetvédelmi célú programjainak támogatására.
Leadási határidő: 2007. január 31.
 
Forrás: KvVM
Bővebben
Pályázati Felhívás Ökoiskola Cím elnyerésére--2007. 01. 09.
A fenntarthatóság elveinek az oktatási intézményekben való minél hatékonyabb megjelenése érdekében az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közösen létrehozta az Ökoiskola Címet. A Cím azoknak az iskoláknak az elismerését szolgálja, melyek, átgondoltan, intézményesítetten, rendszerszerűen foglalkoznak a fenntarthatóság pedagógiájának gyakorlati megvalósításával.
Pályázati Felhívás Ökoiskola Cím elnyerésére
Leadási határidő: 2007.03.01.
Forrás: KvVM
Bővebben
Megjelent a Biodiverzitás Pályázati Mikroalap felhívása!--2006. 12. 20.

A Mikroalap olyan kisléptékű beruházásokhoz, tevékenységekhez nyújt támogatást, melyek közvetve vagy közvetlenül segítik a természetkímélő ártéri tájgazdálkodás meghonosítását a támogatásra jogosult területeken.

 

Bővebben
Januártól elérhető néhány GOP-pályázat--2006. 12. 09.
A jövő évtől induló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében komplex vállalatfejlesztési pályázatokra lehet majd uniós pénzt igényelni – közölte Novák Csaba, a GOP Irányító Hatóságának vezetője.
Bővebben
A nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzése...--2006. 09. 10.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság (HEFOP IH) az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. közreműködésével pályázatot hirdet „A nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzése - 2. komponens: A nők vállalkozóvá válásának támogatása, a női vállalkozások megerősítése, fejlesztése”
címmel.
Bővebben
Ne vedd, védd!--2006. 05. 28.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, REX Kutyaotthon Alapítvány és a WWF Magyarország „NE VEDD, VÉDD!” címmel társasjáték- és számítógépes játékkészítő pályázatot hirdet 5-12. évfolyamos diákok számára.
Bővebben
Meríts ihletet a Dunából!--2006. 05. 26.

A Duna Környezetvédelmi Fórum (DEF) 2006-ban is alkotó pályázatot ír ki a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával a nemzetközi Duna Nap alkalmából.

Bővebben
Pályyázati felhívás termőföld vásárlás elősegítésére--2006. 05. 01.
Pályázati felhívás a birtok-összevonási célú termőföldvásárlások elősegítésére.
Benyújtási határidő: legkésőbb 2006. szeptember 30.
Bővebben
Kerékpárút-hálózat építése és tervezése--2006. 05. 01.
Pályázati felhívás az európai EuroVelo kerékpárút-hálózat magyarországi szakaszai építésének és tervezésének 2006. évre elnyerhető támogatására.
A pályázatok beadási határideje: 2006. május 22.
Bővebben
Környezetvédelmi fotópályázat óvodásoknak és diákoknak--2006. 03. 21.
Brilliance Zöldprogram Környezetvédelmi Pályázat 2006
Kiíró: Brilliance Zöldprogram Alapítvány
Határidő: 2006. jún. 30.
Bővebben