A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Állásfoglalások
Kormányzati vízlépcsőlátás--2011. 02. 03.
SZÖVET aggódva figyeli az új kormányzat múltban gyökerező elképzeléseit az energia-kérdés félrekezeléséről, amikor elavult tudásbázis és megújult tőkeérdekek mentén készült szakmai anyagokra hivatkozva készít stratégiákat. Január 27-i dátummal a SZÖVET állást foglalt a vízlépcsők ellen:
Bővebben
Erős és biztonságos magyar mezőgazdaságot!--2010. 07. 11.

Már csak néhány hete van a kormánynak arra, hogy a magyar agrárérdekek érvényesüléséért lobbizzon. Július végén zárul ugyanis az EU-ban a 2014-től életbe lépő új Közös Agrárpolitika (KAP) előkészítésének azon része, amelyben a tagországok benyújthatják nemzeti álláspontjukat.

Bővebben
Állásfoglalás - 2010. március 27. Hortobágy--2010. 04. 02.

2010 OT egyik szekciója a SZÖVET, és a  Kincsünk a Piac és az Ökotárs Alapítvány levezetésével a "Kiléptékű (családi) élelmiszerelőállítók, értékesítők és a fogyasztók érdekképviselete" szekció volt. A szekción jelenlévők által megalkotott állásfoglalást a Zöld szervezetek Országos Tanácsa egyhangúlag megszavazta.

Állásfoglalás - Kisléptékű (családi) élelmiszerelőállítók, értékesítők és a fogyasztók érdekképviselete szekció; 2010. március 27. - Hortobágy

 

Bővebben
Valódi részvételt a vízgyűjtő-gazdálkodás tervezésében!--2009. 07. 12.
Civilek nyílt levélben kifogásolják, hogy a vízgyűjtő-gazdálkodás tervezési folyamatában a "civilek" részvétele pusztán formalitás.
Bővebben
A SZÖVET véleménye a csongrádi vízlépcső terveiről--2009. 06. 23.
A Szövetség az Élő Tiszáért megküldte véleményét a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke részére a csongrádi vízlépcső döntéselőkészítő anyagáról. Az állásfoglalás itt letölthető.
Bővebben
Tisza-völgy árvízi biztonságának növelése--2007. 11. 07.
Az Országgyűlés tegnap este folytatta le a Tisza-völgy árvízi biztonságának növelését, valamint az érintett térség terület- és vidékfejlesztését szolgáló program (a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése) közérdekűségéről és megvalósításáról szóló, valamint a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitáját.
Bővebben
Válaszok a zöld-szervezetek UMVP kritikájára--2007. 10. 19.
2007. augusztusában magyar zöld-szervezetek hivatalos levélben keresték meg az Európai Bizottságot és az FVM-ot, mivel kritikusnak találták az Új Magyarország vidékfejlesztési Program 2007. július 30-án benyújtott hivatalos verzióját, a Program stratégiai irányait, valamint társadalmi vitáját.
A levelekre érkezett válaszok letölthetők.
Bővebben
Ne hagyják kiszáradni a Vásárhelyi-tervet!--2007. 10. 15.
A Szövetség az Élő Tiszáért, a WWF Magyarország, civil szervezetek és más Tisza menti érintettek az Országgyűléshez és a környezetvédelmi miniszterhez fordulnak annak érdekében, hogy halasszák el a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztésének felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslat vitáját. A civilek szerint a tervezet a Tisza mentén élők számára súlyos árvízi kockázatot jelent, a gazdasági-társadalmi fejlesztések pedig súlytalanná váltak.
Bővebben
A SZÖVET véleménye a vidékfejlesztési programról--2007. 07. 16.
A Szövetség az Élő Tiszáért az alábbi véleményt juttatta el Ficsor Ádám szakállamtitkár úr részére az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007. júliusi változatáról.
Bővebben
Civilszervezetek tiltakoznak a VTT módosítása ellen--2007. 04. 28.
Civilszervezetek nyílt levéllel tiltakoznak a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéséről szóló törvény tervezett módosítása ellen, mivel szerintük így Magyarország egyik legfontosabb környezetvédelmi problémájának megoldását további 25 évig elodázná a kormány.
Bővebben
következő 10 >>