Étel, ital, film, zene

A Bűvös szakács és más gasztroblogok szerzői a tájfajták fontosságáról. Világhírű-e a magyar bor? Fröccskultúra Magyarországon. Kik azok a freeganok? Mi a slow-food mozgalom? Kétnapos rendezvényre hívunk mindenkit július 31-én és augusztus 1-én, pénteken és szombaton az Odeon-Lloyd Moziba, a Hollán Ernő utca 7-be. Filmvetítések, beszélgetések, fröccspult, bor- és ételkóstolók.

ÉTEL, ITAL, FILM, ZENE
GASZTROVIZUÁLIS HÉTVÉGE

ODEON-LLOYD MOZI
2009. JÚLIUS 31 – AUGUSZTUS 1.

Minden, mi szem-szájnak ingere!

A budapesti Odeon-Lloyd Mozi 2009. július 31. és augusztus 1. között Étel, ital, film, zene elnevezéssel kétnapos gasztrovizuális programsorozatot rendez, a Nisi Masa, a Védegylet és a Tudatos Vásárlók Egyesülete közreműködésével.

A gasztronómia iránt érdeklődőket filmvetítések, beszélgetések, fröccspult, bor- és ételkóstolók várják.

A programok betekintést nyújtanak a hazai és a nemzetközi borvilág életébe, valamint érdekes ismeretekkel szolgálnak a magyar kultuszitalok történetéről és kultúrájáról.

Az étkezés szerelmesei megismerhetik a freegan-eket, a Slow Food-mozgalmat és a legnépszerűbb hazai gasztrobloggereket, de lesznek beszélgetések a tájfajtákról is, környezetünk különleges, alig ismert zöldség- és gyümölcsfajtáiról.

A programokat kísérő vetítések további gasztronómiai csemegéket kínálnak: hazánkban ritkán vagy egyáltalán nem látható rövid- és egészestés filmek kalauzolják a nézőket az ételek és a borok világának varázslatos, olykor meghökkentő és teljesen ismeretlen tájaira.

És hogy minden adott legyen a könnyed, de tartalmas nyári szórakozáshoz, a mozi büféje folyamatos étel- és italakciókkal, valamint Dj InstabiL kellemes zenéjével várja az érdeklődőket.

Szervező: Odeon-Lloyd Mozi, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Nisi Masa, Védegylet.


RÉSZLETES PROGRAM

Július 31. (péntek)

17.00 Hilltop Fröccspont

17.00 Daazo-rövidfilmek (a daazo.com európai filmes portáltól – angol felirattal, 60’)

18.00 Magyar kultuszitalok – beszélgetés a hazai fröccs- és szikvízkultúráról
– Vendégek: Kiss Imre (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum),
– Geönczeöl Attila (borász-szakíró)
– Moderátor: Horváth Gergő (Tudatos Vásárolók Egyesülete)

19.00 Etienne Besancenot: A bortermő föld hangja (Les voix du Terroir) (fr. dok.film – angol felirattal, 60’)

20.00 Világhírű-e a magyar bor? – angol nyelvű beszélgetés a magyar borokról
– Vendégek: Czerneckiné Sinkó Krisztina (WSET Nemzetközi Borakadémiai),
– dr. Kiss Eliza (borjogász),
– Demeter Zoltán (tokaji borász),
Nagy Péter (Nyakas Rt.)
– Moderátor: Herczeg Ágnes (borszakértő)

20.45 Dj !nstabiL – péntek esti „gusztus” zene + borkóstolás

21.00 Jonathan Nossiter: Borvilág (Mondovino) (am.-arg.-fr.-ol. dok.film – angol szinkronnal, 135’)

Augusztus 1. (szombat)

16.00 Ki a freegan, mi a Slow Food? – beszélgetés az alternatív étkezési formákról
– Vendégek: Vázsonyi Dániel (freegan),
– dr. Erdős Zoltán (Slow Food-mozgalom) – Moderátor: Papp Réka Kinga (Védegylet)

17.00 Matter of Taste 2009 (európai rövidfilmek az étkezésről – angol felirattal, 60’)

18.00 Tájoló – ahány ház, annyi paradicsom – beszélgetés a tájfajtákról, azaz a helyi zöldségekről, gyümölcsökről, és az élelmiszer-önrendelkezésről
– Vendégek: Perényi Zsófia (Tudatos Vásárlók Egyesülete),
– Szabadkai Andrea (Szövetség az Élő Tiszáért),
– Kolos Lívia (E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület)
– Moderátor: Papp Réka Kinga (Védegylet)

19.00 Matter of Taste 2009 (európai rövidfilmek az étkezésről – angol felirattal, 60’)

20.00 Gasztrobloggerek, szevasztok! – beszélgetés az internetes gasztronómiáról és a tájfajtákról + gasztrobloggerek tájfajtákból készített ételeket kóstoltatnak
– Vendégek: Moha és Sáfrány,
– Dolce Vita,
A bűvös szakács -Moderátor: Papp Réka Kinga (Védegylet)

21.00 Dj !nstabiL – szombat esti „gusztus” zene

21.00 José Luis López-Linares: A csirke, a hal és a királyrák (sp. dok.film – magyar felirattal, 86’)

www.odeon-lloyd.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Forrás: Védegylet