Vízkészletek jövője

A Magyar Tudomános Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézete "Vízkészletek jövője a Tisza vízgyűjtőjén" címmel konferenciát tart 2010. június 9-én 9:00 órától, az I. emeleti Nagyteremben. A konferenciát a SCENES (TÁJ-KÉP) és WATERISK kutatási programok támogatják. Részvételi szándékát kérjük az alábbi e-mail címen jelezze: vkata@rissac.hu, vagy a 36/1-356-4682 fax számon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Alább letölthető a konferencia teljes programja.

Tovább

Tiszai Alföld Jövőkép Építés (TÁJ – KÉP) – 2008-2009

    Az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet, a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,  a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület  és az Alkalmazkodás a Klímaváltozáshoz, MTA- BCE Kutatócsoport – a SCENES – ADAM EU FP6 kutatási projektek szakmai támogatásával – Tiszai Alföld Jövőkép Építés (TÁJ – KÉP) – 2008-2009 programot indított, melynek védnöke Szili Katalin, az NFFT tiszteletbeliElnöke.  

Tovább

A túlélés és a felvirágzás lehetőségei – kockázatok és alkalmazkodóképesség a Tisza mentén

A 2008-ban indult TÁJ-KÉP Program egy EU-s kutatási program részeként az élhető Tisza mente jövőképét dolgozza ki az itt élők és szakértők bevonásával. A munkafolyamat eredményeként az európai kutatási folyamatba becsatornázott eredmények mellett ajánlások készülnek a magyar Országgyűlésnek e vidék felemelése érdekében. A folyamat egyik utolsó állomásának eredményeiről sajtóebéden számolnak be a kutatók.

Tovább