A MI MENZÁNK és A MI MENÜNK!
Idény gyümölcsök és zöldségek a menüben. Olyan éttermek/önkormányzatok/munkahelyek jelentkezzenek, akik az alábbi napok valamelyikén – akár mindegyikén – a meghirdetett idényalapanyag felhasználásával kedveskednek az étkezőknek! Jelentkezés folyamatosan: nevezes@amimenzank.hu
CSATLAKOZNI lehet a következő idénynapokhoz!
- Köszméte/piszke-nap (2011.június 9- június 24)
- Cseresznye-nap (2011. június 13-24.)
- Meggy-nap (2011. június 13- július 3.)
- Ribizli-nap (2011 július 3 – július 17)
- Málna- és szeder-nap (2011. július 15 – július 30)
- Őszibarack nap (2010. július 4-aug. 31.)
- Szilva-nap (2011. szeptember 1- 15.)
- Körte nap (2010. augusztus 15 – szeptember 30)
- Paradicsom-nap (2011. augusztus 10- szeptember 30.)
MENTOR CHEF SEGÍT, ha szeretne új kínálattal kedveskedni a vendégeknek/gyerekeknek:chef@amimenzank.hu
Pacsi Bálint és Szoljár Csaba (Solier Café) és Hézl László (Albapark Étterem)
Jelentkezés módja:
- A jelentkező szolgáltató címe, megnevezése
- A MENÜ megnevezése, dátuma (esetleg receptje)
- Az idényalapanyagok bemutatása: származási hely, ha tudja a fajtáját és a termesztési módját (bio, AKG, intenzív, szabadföldi, fóliás) nevezze meg,
- Az étterem/intézmény helye, címe, neve, elérhetősége, ahol a beküldött menüt felszolgálják a jeles napon
- Igénybe vett-e mentor chef vagy szakács tanácsát (igen-nem)
Jelentkezési határidő: folyamatosan, de legkésőbb a menü kínálat előtt 3 nappal.
A nevezéseket, szervező partnereinket a www.amimenzank.hu honlapon tesszük közzé. A Facebook-on A mi menzánk – közösség oldala: https://www.facebook.com/amimenzank.
További információ a kezdeményezőktől:
- Rapali Zsolt / Natúrháló www.naturhalo.hu 30/4519585
- Balázs Bálint / G7 Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács http://solier-green.blogspot.com/ 70/2357899
- Szabadkai Andrea / Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület www.elotisza.hu 30/7688718