PÉK- PUKK..
Miért kell egy mobil kemencével rendezvényekre járó pékmesternek otthon kiépíteni kisüzemet?
Nem találok szavakat…
A hagyományos pékmesterség egyik kíváló mívelője rendszeresen kap felkérést rendezvényeken való bemutatásra, ételkészítésre, ott értékesítésre.
Mobil kemencét szerezve indult volna a sokasodó felkéréseknek eleget tenni, igen ám de, a megyei hatóság nem engedte, csak, ha kialakít egy kisüzemi pékséget a házában. AMIT NEM IS HASZNÁL!!!!
Csak így péküzem tulajdonosként, vállalkozóként lehet a rendezvényeken kitelepülnie a mobil kemencével. Több mint egy milliós beruházást kellett otthon kiépítenie a semmiért: külön üzemhelység, eszközök, külön előkészítő, raktár, külön hűtő a tejféleségeknek (töltelék, vagy tészta alapanyag).
HACCP-t kellett csinálnia külön a telephelyre és külön a rendezvényekre!
És akkor amikor már ez is megvolt még mindig nem mehetett:
Kockázatelemzést kérnek tőle mindkét helyszíni eshetőségben:
– munka környezet
– gépek, berendezések üzemeltetése
– veszélyes anyagok (tisztító szerek pl.)
– pszihoszociális tényezők
– biológiai élettényezők
– szabályzatok: oktatás tematika, Eü. könyv, munka és baleset oktatás, stb.
Kistermelőként akkor lehetne könnyebbsége, ha saját búzájából tenné…
ŐRÜLET….