A vállalkozások is bajban vannak

 

Ki van nekik adva, hogy büntetni kell. Kijött a hatósági állatorvos, nem titok ez, elmondja, büntetnie kell. Volt, hogy évente 2 millió forint elment így. Most már nem. Most négy-öt év után kezdtek rájönni, hogy maguktól veszik el a munkát.

Ki van nekik adva, hogy büntetni kell. Kijött a hatósági állatorvos, nem titok ez, elmondja, , büntetnie kell. 10 ezer a minimum, megkérdi  miben állapodjunk meg. Jó, akkor ott maradt egy mobil az üzemben.
A  boltokban is annyiszor megbüntettek, mert ott maradt egy felvágott vég, aminek már lejárt a szavatossága. És darabonként 50 ezer forint.
Volt, hogy évente 2 millió forint elment így. Most már nem. Most négy-öt év után kezdtek rájönni, hogy maguktól veszik el a munkát. Aztán mehetnek a multihoz, onnan meg elhajtják őket.

Ismerősöm ellenőr. Találtak ciánt, mintából. A főnök azt mondta, hogy ne mondjanak semmit. Nem mernek lépni. Mi kicsik vagyunk, nálunk könnyű hibát találni, könnyen lehet ellenőrizni. A nagyoknak vannak sztárügyvédjei, van pénzük, kint vannak, őket nehéz átnézni, vizsgálni. De ezeket leszámítva mi jól megvagyunk…
Nálunk meg az ÁNTSZ kijött, megnézett mindent, gyártási naplót stb. De halvány gőze sem volt hozzá. Aztán kijött az állategészségügytől, az is megnézett minden. És odaírja nekem, hogy lángolt lecsókolbász. Egy papírt ötféle szakhatóság vizsgál. De nézik a vizet, és a regionális ÁNTSZ-től jönnek, és csak félmillió forint a vizsgálat, és ugyanezt csinálja a helyi ÁNTSZ.
Ezért van az, hogy amint bejelenti magát valaki, nem éri meg, nem tudják csinálni. Ezért van feketézés. A nagyok majd jönnek, a kicsiket kifingatják. Jön az Aldi, meg Lidl, 300 helyük van. És ahol megnyílik egy Aldi és jön a Lidl, és hihetetlen árverseny van…

SZÖVET megjegyzése:

Az FVM Szakállamtitkára kérdésünkre elmondta, hogy 2009. áprilisa óta kijött egy Miniszterelnöki utasítás a szankciókra, hatósági büntetési eljárásokra vonatkozólag. Ebben az áll, hogy nem büntethet elsőre, (kivéve súlyos eseteket), hanem először figyelmeztetni kell…