ALÁÍRÁS gyűjtés a Szilvásvárad-Putnok vasútvonal szezonális újraindításához

Kedves Vasútbarátunk!
Borsod Abaúj Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség elnöke kérését továbbítjuk, melyben a Szilvásvárad-Putnok vasútvonal szezonális újraindításához kérik támogató aláírásunkat. Bükki Fiatalok T.E. felterjesztette a B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetséghez, hogy indítványozzuk megyénkben megszüntetett csodálatos panorámával rendelkező szárnyvonal(ak) hétvégi turistavonatként szolgáló üzemeltetését.

Tisztelt Civil Vezető Asszonyom/Uram!

Amennyiben az alábbiakkal egyetért és Támogatja törekvéseinket, kérjük küldjön emailt számunkra az egyesület, alapítvány nevének  feltüntetésével, esetlegesen a tagság méretének megjelölésével.

Az szinte mindenki számára ismert, hogy a MÁV 2009. december 13-a óta több szárnyvonalat szüneteltet.
 

Elsősorban a bükki Nagyvisnyó – Putnok (Szilvásvárad – Nagyvisnyó az Heves megye- így regionális összefogás lenne) szárny megmentése lenne a célunk, március közepétől október közepéig.

A másik a zempléni Abaújszántó – Hidasnémeti szakasz lenne. Emellett aki külföldre is szokott utazni vonattal tudja, hogy a Sajólénártfalva (Lenartovce) – Bánréve és a és a tavaly megszűnt Sátoraljaújhely – Kisújhely (Slovenske Nove Mesto) vonalak miatt óriási kerülőket kell tenni. Egy Eu régiós közlekedési összefogás kellene ehhez.

Amennyiben úgy látjuk kellő Civil erő áll mögöttünk, van társadalmi igény, akkor követeléseinket továbbítjuk a Minisztériumok felé.

A Magyar Közlekedési Klub (taglétszám 50 fő) támogatja a kérést. Kérjük hogy az info@bukkikalandozoo.hu, címre küldött e-maillel,
Szervezete neve:
Taglétszáma:
és e-mail címe megadásával Ön is támogassa a Borsod megyei vasútbarátaink törekvését!
 

Tisztelettel:
Balogh Sándor – B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke
Makár Richárd – BFTE, programkoordinátor (email:
info@bukkikalandozoo.hu)