Aradi Csaba a Szolnoktudás Egyetemén

Dr. Aradi Csaba ökobiológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója Természetvédelem a Pannon régióban címmel tart előadást a Szolnoktudás Egyetemén, Szolnokon, a Megyeháza Dísztermében (Kossuth L. u 2.), 2009. április 29-én, szerdán, 18.00-tól. Az előadás előtt nagykörüi termékek kóstolója. A belépés díjtalan!

A Szolnoktudás Egyeteme márciusi előadása – dr. Fülöp Tamás: Széchenyi politikai pályája – ismét zsúfolásig telt házat vonzott. Köszönet az előadónak, a közönségnek, a pedagógusoknak, együttmuködő partnereinknek és minden érdeklődőnek!

Nagy sikert aratott a nagykörűi termékek bemutatója és kóstolója. Volt minden, mi szem-szájnak ingere: mangalica szalonna, sütemények, lekvárok, ivólevek, különleges párlatok. A kiállítók-kóstoltatók mindegyike örömmel tapasztalta: igencsak fogy
terméke. Meg is hatódtak ekkora, és ilyen koncentrált érdeklődés láttán.

Mi, szervezők is elégedetten nyugtáztuk: Szolnoktól 30 km-re, ebben a csodálatos Tisza-parti üdülőfaluban hányféle és milyen finom helyi termék fedezhető fel. A termelők szívesen jönnek a most beharangozott előadásra is.

És máris 2008-2009. tanévünk záró előadásához érkeztünk, amely a Szolnoktudás Egyeteme immár 20. előadása.


Helye szokás szerint a Megyeháza Díszterme.
Ideje: 2009. április 29. szerda 18 óra.
Előadó:
Dr. Aradi Csaba ökobiológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója.

Téma: Természetvédelem a Pannon régióban


Dr. Aradi Csaba hazánk első nemzeti parkjának leghosszabb szolgálati időt töltött igazgatója. Nagy érdeme, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park irányítása alatt érdemelte ki a Világörökség címet.

Dr. Aradi Csaba ma is aktív madarász és természetmegfigyelő, emellett a Debreceni Egyetem oktatója.

A Hortobágyot nem egyedül járja, hanem házigazdaként, leggyakrabban hazai és külföldi szakemberek kalauzaként.

Előadása azonban nem csak a Hortobágyról szól, hanem áttekintést ad a Kárpát-medence ökológiai potenciáljáról, természeti értékeink megóvásának fontosságáról.

Várjuk a természet, szerelmeseit, a természetvédelem ügye iránt elkötelezetteket, várunk minden érdeklődőt.

Dr. Aradi Csaba személye és előadása igazi kuriózum: ritkán halljuk, és még ritkábban köszönthetjük szűkebb pátriánkban, Szolnokon. Éljünk az alkalommal, hallgassuk meg!

 

Egri Sándor
               30 279 1419        
56  709 042
jaszkun@externet.hu

Kép: nlcafé