Civilek éjszakája

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete június 26-án, a Civilek Éjszakáján különleges eseménnyel várja a kalandos kedvű „nagy gyerekeket”: kísérletet tesznek az egy paplan alatt legtöbben mesét hallgatók számának rekord mennyiségűvé tételére.

 

Kortárs mese a tudatosságról
– óriáspaplanba burkolózva a Gödörnél –

Az esemény időpontja és helyszíne:
Helyszín: Budapest, Gödör Klub, füves terület
Időpont: 2010. június 26. szombat, 20.00

Az alkalomra egy hatalmas paplan készült, amit a Gödör Klub melletti füves területen fognak leteríteni. Felkérésükre Csikós Attila író írt mesét a tudatosságról:   „- hol bolt, hol nem bolt… így kezdődik minden modern mese, amivel elringatjuk, elandalítjuk magunkat a fojtogató hétköznapok alatt és után. Már akik megtehetik, hogy a legkisebb királyfiként nem a király három próbáját teljesítik, hanem csak ruhát próbálnak egy álló héten át. A népmesékből is gépmesék lettek.”

A mesét Kálid Artúr és Kotány Bence színművészek adják elő, váltott monológban fokozzák a Benedek Elek-i fordulatokkal gazdagított történetet az égig érő áruházról, a hétfejű bálványról és a kormányát ormányként lengető beszélő kerékpárról. A mese hangulatát Csík István zeneszerző gitárjátéka teszi felejthetetlen élménnyé

A paplan alatti férőhelyekre előzetesen regisztrálni is lehet.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Civilek Éjszakája kezdeményezéshez csatlakozva is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy fogyasztói döntéseinkkel egyaránt hatással vagyunk környezetünkre, a gazdasági és társadalmi folyamatok alakulására. Vagyis: a pénzünk szavazat. Vásárlásaink alkalmával pénzünkkel voksolhatunk a környezetbarát, helyi, kevéssé csomagolt, egészséges termékek mellett.

 
Regisztráció:
A paplan alatti férőhelyekre a
tve@tve.hu email címen lehet regisztrálni.
További információ itt.