Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 – Nemzetközi Fotópályázat

A világ országaiban a családi gazdaságok lehetőségeinek és hozzáadott értékeinek megjelenítése a cél. A Családi Gazdaságok Nemzetközi éve (IYFF) rávilágít a családi gazdaságoknak a meghatározó szerepére, amely a világ fenntartható élelmiszer termelésének 70%-át adja és biztosítja az ökoszisztémát és a biodiverzitást. Az IYFF 2014 fotó pályázata megpróbálja ennek vizuális megjelenítését összegyűjteni, hogy ezzel erősebb elismerést biztosítson és a családi gazdaságokat támogassa és bátorítson a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve eseményein való részvételre.

KÜLDJE EL A LEGJOBB FÉNYKÉPÉT!
Az IYFF 2014 fotó pályázat olyan fényképeket vár, amelynek a mottója: Családi Gazdaság: éltetjük a világot, figyelünk Földünkre.
A pályázatok jelenítsék meg a multifunkcionális családi gazdaságok erejét, potenciálját and fenntarthatóságát világszerte minden létező formájában.
A fotó pályázat mindenki számára nyitott, de különösen bátorítjuk a termelőket, a nőket és fiatalokat a részvételre.
HATÁRIDŐ ÉS FELTÉTELEK
A benyújtási határidő 2014. május 1, de örömmel fogadjuk a korábban megküldött pályaműveket. Kérjük keresse fel a www.agriculturesnetwork.org/photocompetition honlapot a benyújtás részletes feltételeiért, vagy lépjen kapcsolatba a www.kisleptek.hu honlapon velünk. A pályaműveket a www.agriculturesnetwork.org/photocompetition honlapon, vagy photocompetition@ruralforum.netmail címen lehet megküldeni..
ZSŰRI
Kiváló szakemberekből álló zsűri dönt a képekről júliusban. Tagjai: Deo Sumaj (MOCASE-Via Campesina, Argentina), Jun Virola (Ázsiai Fermeke Szövetsége, Fülöp-szigetek), S. Jayaraj (művész, India), Bernward Geier (politika aktivista, Németország), Angèle Etoundi (fotóművész, Kameron) és Tomás Munita (fotó művész, Chile).
MI TÖRTÉNIK A FÉNYKÉPEKKEL?
A zsűri hét nyertes fotót fog kiválasztani: egyet első helyezettnek és hat második helyezettet, egyet-egyet kontinensenként. Öt közönség díj is odaítélésre kerül online-os szavazás útján. A nyertes fényképeket 2014 októberében hirdetik ki a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 egyik rendezvényén.
A nyeremények: az első helyezett 400 euros díjban, a második helyezettek 200 euros díjban és a közönségdíjasok 100 euros díjban részesülnek.
Mind a nyertes és nem nyertes fotókat a World Rural Forum and the AgriCultures Network jogosult felhasználni kiállításokon, publikéciókban és a Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 eseménnyel kapcsolatos anyagokban, mindig a szerző nevének feltüntetésével.
 
A Családi Gazdaságok Nemzetközi Éve 2014 civilek magyar Nemzeti Bizottságának szervezője.
 
KISLÉPTÉK
www.kisleptek.hu
 
 
dr. Major Ágnes drmajor@t-online.hu