Elhunyt Flachner Zsuzsanna

Szomorúan tudatjuk, hogy Flachner Zsuzsanna, a SZÖVET egyik alapítója, kollégánk, barátunk, harcostársunk hosszú, súlyos; méltósággal és reménnyel viselt betegség után elhunyt. Nem tudjuk eléggé megköszönni neki, amit értünk és az ügyért tett. Nyugodjék békében. December 3-án, pénteken, 14 órakor veszünk tőle végső búcsút a Tápiószecsői temetőben.

Nagyon sokat veszít Vele a Tisza és a helyi érdekű vidékfejlesztés. Mert Ő tudta a leghatékonyabban azt, amit mi hátramaradottak csak kevésbé: egyformán kimagaslóan értette a városi-intézményi környezet és a vidéki-természeti valóság nyelvét és összefüggéseit, és valóban kimagasló hatékonysággal tudott közvetíteni – segíteni a rászorulónak..

S különösen fájdalmas, hogy éppen Őt, aki tényleg a vitalitás és a munkabírás szimbólumává vált számunkra, végül mégiscsak tehetetlenül néztük, hogyan gyűri le a betegség. Itt van még egy darab abból a platánból, ami nyáron rázuhant az autójára – ahogy a vihar a fát, és a fa az autót, olyan kiszámíthatatlanul, kíméletlenül és értelmetlenül zúzta szét a modern kór éppen Őt.

Utoljára két hete, hogy az első helyre került a neve a SZÖVET vidékpolitikai ajánlásainak szerzőjeként. Hisszük, hogy nagyon sokáig oda kellne írnunk még minden Tiszai munkához a nevét, mert nincs, aki Nála többet tett volna a Tiszai vidék fejlesztéséért. S halhatatlan az, akinek viszik tovább a programját: s a SZÖVET feladata ez.

Nem tudunk persze mit mondani. Nagyon sokat veszítettünk Vele.