Elhunyt Harnos Zsolt akadémikus

Életének 68. évében elhunyt Harnos Zsolt akadémikus, az MTA Agrártudományok Osztálya tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi tudományos rektorhelyettese. A tudós a TÁJ-KÉP Program egyik vezetője is volt.                          

2009. április 10-én elhunyt Harnos Zsolt akadémikus, az MTA Agrártudományok Osztálya tagja, a Biometriai-biomatematikai Bizottság elnöke, a Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Bizottság tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi tudományos rektor-helyettese, tanszékvezető egyetemi tanár, a BCE Élettudományi Doktori Tanács elnöke, az MTA-BCE Alkalmazkodás a Klímaváltozáshoz Kutatócsoport vezetője.

Harnos Zsolt (ülve, középen) és Láng István (állva) az Akadémián

Harnos Zsolt (ülve, középen) és Láng István (állva) az Akadémián

Harnos Zsolt 1995-ben lett a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, majd 2001-ben a testület rendes tagja. Halálával a hazai agrárinformatika nemzetközileg is elismert kiemelkedő képviselője távozott. Eredményes oktatói és tudományos munkáját számos díjjal, köztük 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, 2006-ban Széchenyi Díj adományozásával ismerték el.

Harnos Zsoltot a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Corvinus Egyetem saját halottjuknak tekintik. Temetéséről később intézkednek.


Kapcsolódó anyagok:
A klímakockázat a pénzügyi válságnál is komolyabb veszély
Előtérbe kerül a klímaváltozás
Felkészülés a klímaváltozásra


Forrás:
Greenfo