Élő Tisza hírek

Újdonság fürjtojás! December 5-én és 6-án fürjtojást is vásárolhat piacainkon. A fürjtojás beltartalmi értéke 5 db tyúktojás beltartalmi értékének felel meg és igazi ritkaság Budapesten. Még mindig savanyúkáposzta – C vitamin. Segítünk, hogy hozzájusson a természetes c vitamin szükséges mennyiségéhez, így támogatva szervezetét, hogy erős legyen és egészséges maradhasson!

 

 

Termékkínálatunkban megtalálja termelőnk kímélő gazdaságából származó,hagyományos módon, tartósítószer felhasználása nélkül savanyított káposztáját.

Ezen a héten is Tisza menti termelők és kézművesek karácsonyi ajándékkínálatával ajánljuk figyelmébe hírlevelünket. Amennyiben környezetében ismer olyan személyt vagy céget, amelynél érdekes lehet hírlevelünk tartalma, kérjük, továbbítsa, segítsen néperszerűsítésünkben!

*****************************************

Karácsonyi Könyvjelző- és Ajándékvásár

Bővebben:
1. Cégajándék katalógus:

2. Lakossági ajándék katalógus

30. 000 Ft rendelés esetén ingyenes a házhozszállítás. Képek a termékekről:

Nem feltétlen kell szállítási költséget fizetnie a megrendelt ajándékokért, mert december 12 és 22 között Budapesten több helyszínen is biztosítjuk a megrendelt könyvjelzők személyes átvételét. Helyszínek, ahol a megrendelt könyvjelzőket és ajándékokat szállítási költség nélkül átvehetik:
december 12. szombat, II. ker. Komjádi uszoda előtti szombati piac, ÉlőTisza stand, 6.30-12 óráig.
december 13. vasárnap, XVI. ker. Sashalmi téri piac, Magyarok vására rész, Élő Tisza stand 7-12 óráig.
december 14-22. XV. Novák piac, Magyarok piaca rész, (kedd-szombatig)7-17 óráig, e-maies visszaigazolás után.
december 17. csütörtök, III. ker. Bécsi út 221-229-es sz. háztömbök előtti parkolóban, az ÉLŐ TISZA Karácsonyi Vásáron!
Könyvjelzőink az alábbi boltokban kaphatók : Nyíregyházán: Szent István u. 4. (könyvesbolt) vagy Budapesten: Püski-Masszi Galéria (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.)

*******************************************

Programajánló:

 
1. Élő-Tisza karácsonyi vásár december 17-én!
2. Vidéki Turizmus képzés
3. Turinformátor-képzés
4. Biogazdatanfolyam Budakeszin
5. Magyar múltunk kincseiből  – kiállítás, filmvetítés

*******************************************

1. ÉLŐ TISZA KARÁCSONYI VÁSÁR 

Várjuk szeretettel az Élő-Tisza termelőinek termékeivel, Karácsonyi Vásárunk alkalmával! Időpont: december 17. csütörtök, Helyszín: 1032 BP. Bécsi út 213-229. Kínálatunkból: Házi szörpök (üveges és dobozos), lekvárok, zöldség-gyümölcs, sajtok, kézműves termékek a karácsonyi katalógusból, mézek, gyertyák, meleg Fair  trade tea, tojás, gyümölcslevek, savanyú káposzta…
info: info@elotisza.hu. Támogató a Bécsi út 213-229.-i lakásszövetkezet.

2. Vidéki Turizmus – képzés
A képzés célja a vidékfejlesztés dinamizmusának erősítése.A képzés kezdő napja: 2010. január végeVárható időtartama: 120 óra 6 x 2 alkalom ( péntek és szombati napokon ) , 09-17 h között  Költségei: 59.000 Ft, amely a jogosultak körének akár ingyenessé is tehető. Bővebben a képzésről

3. Turinformátor – képzés A Tourinform Szövetség és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, valamint Konzorcium Partnerei újra elindítja a 2001-ben szakmai körökben nagy sikert aratott tourinformátor-képzést és továbbképzést. A képzés célja a Tourinform irodahálózata és a későbbiekben TDM munkaszervezeteivé váló irodák számára a turizmus fő kérdéseit, illetve a vidéki-falusi  turizmust is jól ismerő  szakembergárda továbbképzése és ezáltal a szakmai utánpótlás biztosítása.A képzés ingyenes.Azon résztvevők számára, akik nem tagjai a felhívásban közreműködő szervezeteknek (Tourinform Szövetség, FATOSZ, IKUVÉH, Többségi Kistérségi Társulások) a részvételi díj 59.000 Ft. Bővebb információ

4. Biogazda tanfolyam Budakeszin
Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület Budakeszi csoportja és az Öko-forrás Alapítvány kezdő Biogazda tanfolyamot rendez Az ökológiai földművelés alapjai címmel. Időpont: 2009. december 5. szombat Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ, Budakeszi, Fő u. 108. Képzés díja: 1.000 Ft., a Budakeszi csoport tagjainak ingyenes. Bővebben itt.

5. Magyar múltunk kincseiből  Nyers Csaba és Révész P. László ötvös művészek Közös Kiállításának  megnyitója: 2009. dec. 05. szombat 15 órától.A megnyitó után az Őseink titkai című filmet vetítjük. A Püski-Masszi Galéria (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.)Szeretettel, gömböckével, zsíros kenyérrel és vörösborral várnak a szervezők minden kedves érdeklődőt!

********************************************** 

 

Eheti termékkínálatunk:
(házhozszállítás költsége a rendelt érték 20 %-a, de maximum 5.000 Ft)

 

• Fürjtojás: 30 Ft/db;  Besenyszög

• Bosc, Alexander, Kobak körte: 200-300 Ft/kg;  Bács

• Jonatán: 79 Ft/kg;  Kisméretű – Szabolcs

• Körte, Packhams Triumpf: 200-300 Ft/kg;  Maklár

• Sütőtök, Orange: 120 Ft/kg;  Cibakháza

• ALMUSKA 5 literes: 1.390 Ft/db; 100% almalé jonatán almából, préselt – Nyíregyháza.

• KÉKSZŐLŐ lé, 5 literes: 1.600 Ft/db;  100%-os, nagyon édes (must). Csak tömlős kiszerelésben.

• KÉKSZŐLŐ lé, 3 literes: 1.000 Ft/db;  100%-os, nagyon édes (must). Csak tömlős kiszerelésben.

• Sungarden Almalé 5 literes: 1.440 Ft/db;  Vegyes, 3 féle almából, almalé dbozos– Nagykörű

• Vitabox Almalé 5 literes: 1.440 Ft/db;  Vegyes, édes, 3 féle almából dobozos – Tiszaalpár

• Almalé 5 literes: 1.250 Ft/db;  100% almalé vegyes almából, csak tömlővel, előrendelésre – Dánszentmiklós

• Almalé 5 literes: 1.390 Ft/db;  100% almalé dobozos, vegyes almából, előrendelésre – Dánszentmiklós

• Szőlőlé 5 literes: 1.600 Ft/db;  100% szőlőlé, vegyesen fehér és vörös, csak tömlővel, előrendelésre – Dánszentmiklós

• Burgonya: 100 Ft/kg;  Lila héjú erdélyi, kímélő gazdálkodásból, tárolható, fehér húsú – Nagykörű.

• Sárgarépa: (180) 180-200 Ft/kg;  Kímélő gazdálkodásból, szabadföldi. Nagyobb tétel esetén alacsonyabb az ár – Nagykörű.

• Petrezselyem gyökér: 350 Ft/kg; Kímélő gazdaságból, szabadföldi –  Nagykörű.

• Petrezselyem gyökér: 100 Ft/kg; Görbe, vagy vágott, kímélő gazdaságból, szabadföldi min. 2kg rendelés esetén – Nagykörű.

• Pasztinák gyökér: 450 Ft/kg; kímélő gazdaságból, szabadföldi – Nagykörű.

• Vöröshagyma: 140 Ft/kg;  Kímélő gazdaságból, szabadföldi – Nagykörű.

• Lilahagyma: 250 Ft/kg;  Kímélő gazdaságból, szabadföldi – Nagykörű.

• Céka: 140 Ft/kg;  Kímélő gazdaságból, szabadföldi – Nagykörű.

• Dióbél: 1.400 Ft/kg;  Kímélő gazdaságból, szabadföldi – Nagykörű.

• Őrölt csemege Fűszerpaprika: 2.400 Ft/kg;  kímélő gazdálkodásból, 1/2 kg-os, és kg-os kiszerelésben – Nagykörű.

• Ételízesítő: 600 Ft/db;  Sóval, darálva, tartósítószer és egyéb adalékanyag nélkül. – Nagykörű

• Savanyított káposzta: 600 Ft/db;  Kímélő gazdaságból, szabadföldi, tartósítószer nélküli, tormával és mézzel savanyítva.  Nagykörű

Házhozszállítás:  Budapesten 20 000 Ft feletti rendelés esetén házhozszállítást vállalunk, melynek költsége a rendelési érték 20 százaléka, de maximum 5.000 Ft. Kérjük, küldje el a pontos szállítási címet és telefonszámát, amennyiben házhozszállítást kér. Ha csak hétköznap jó a kiszállítás, kérem, jelezze!

************************************************************

Facsemeték kaphatók. CSAK ELŐRENDELÉSRE és korlátozott számban.
Az átvétel időpontjai és helyszínei: December 5-én a Komjádi uszoda előtti piacon; December 6-án a Sashalmi téri piacon.
Nagyobb megrendelés esetén az átadás egyéni megoldásáról érdeklődjön az info@elotisza.hu vagy a 30/7688718 telefonszámon.
Fajta- és árjegyzék itt. Egyedi árajánlat nagyobb tétel esetén!

Előrendelés: info@elotisza.hu
Szombat-vasárnapra előrendelést decembe 3-ig, csütörtök estig veszünk fel. Előrendelés:  NÉV, e-mail cím, HELYSZÍN és DÁTUM megjelöléssel, valamint a kért MENNYISÉG megadásával. Előrendelését BELÉPÉS után a honlapon keresztül is leadhatja!

**********************************************

1. 2009. december 5. szombat 7-12 óráig III. ker. Komjádi előtti piac, SZÖVET stand. Az előrendelést 10 óráig tartjuk, vagy az Ön által külön jelzett átvételi időpontig. Előrendelés e-mailen vagy a honlapunkon


2. 2009. december 6. vasárnap 7-12 óráig XVI. ker. Sashalmi téri piac. Magyarok vására rész, fedett részen a középső sorok, bejárattól távolabbi szélén. Az előrendelést 10 óráig tartjuk, vagy az Ön által külön jelzett átvételi időpontig. Előrendelés e-mailen vagy a honlapunkon.

Észrevételeit, javaslatait és a reklamációt, leiratkozási szándékát az info@elotisza.hu címen fogadjuk.
Vis major: Kérjük, hogy a meghirdetett helyszínekre csak ÚGY INDULJON, hogy INDULÁS ELŐTT megnézi honlapunkat (www.elotisza.hu), mert itt
értesülhet az esetleges VIS MAJOR helyzetről (friss szedés, időjárás).  Előrendelőink visszaigazolást kapnak rendelésükről.

*************************************************

Legyen Ön is Tündérkert tag!

Debrecen környékieknek ajánljuk ezt az ígéretes kezdeményezést. Mi jár a Tündérkert tagsággal? 110 m2;-es kert bérlése a Hajdúsági Tájvédelmi Körzet területén (ezért ezen a környéken fokozottan figyelnek a természet- és környezetvédelmi előírások betartására.), 5 évre szóló komplett művelési útmutatóval, amely alapján megtudja termelni családja éves zöldségellátását. A részvételi díj fejében nem csak egy földdarabot kap, hanem egy öt évre szóló szakmai segítséget, teljes vetési- és ültetési tervet, amely a kedvező növénytársítások, megfelelő vetésforgó és a személyes igények alapján kerül kidolgozásra. A terület, a nagysága és az alkalmazott kertművelési eljárások (vegyeskultúrás kert, dombágyás, vegyszermentes művelés) alapján képes ellátni egy 4-5 tagú családot tiszta, egészséges zöldséggel és kezdetben bogyósokkal (köszméte, ribiszke, málna, szeder, szamóca), később gyümölcsökkel is. Bővebben itt.
Érdeklődni itt lehet:
Bolya Gergely: 06-20/235-2223, bolyag@elohazakprogram.hu
Czeglédi Anett: 06-70/933-1433, anettczegledi@gmail.com

**************************************************


LEKVÁROK magyar termelőktől
 
1, bodza, meggy, piros ribizli, csipke/csipke-birs, szilva, fekete szeder, birsalma-szőlő korlátozott mennyiségben. Ára: 550 Ft/400g, szállítás költségét a vevő állja.
2, Színproblémás sárgabarack-velő, cukor hozzáadásával csak készre kell főzni. Ára: 2.100 Ft/4.25 literes üveg. 
A lekvárok nem tartalmaznak színezéket-aromát-tartósítoszert.  Info:Horváth Gyöngyi 30/66-320-66; gyongyi.horvath@humagro.hu
cserkeszkom@freemail.hu

*************************************************

HÁZI SAJTOK!
Örömmel értesítelek Benneteket, hogy már elérhetőek az első Tündéri Finomságok. Natúr és ízesített ízletes tanyasi tehéntejből készült
gomolyasajtok natúr és ízesített, valamint füstölt változatban is rendelhetők. Az ízesített sajtok snidlinges, lilahagymás, fokhagymás, petrezselymes, borsos, pritaminos, diós, köményes ízesítéssel készülnek. A natúr és ízesített sajtok ára 2.000 Ft/kg, a füstölt sajtoké 2.500 Ft/kg. A szállítási határidő: friss sajtok esetén 3 nap, érett és ízesített sajtok esetén 5-8 nap, füstölt sajtok esetén 10-12 nap. Debrecenben és Budapesten házhoz szállítunk.

Bolya Gergely; 06-20/235-2223

************************************************

RACKA birka!
Racka rendelhető a következő tételekben:
1 egész (körülbelül 20-24 kiló) 2 400 Ft/kg
Fél (körülbelül 10-12 kiló) 2 400 Ft /kg
Negyed hátsó (körülbelül 5-6 kiló) 2 700 Ft /kg
Negyed első (körülbelül 5-6 kiló) 2 500 Ft /kg
Mindez konyhakész állapotban!
Pesten, Veszprémben megoldható az átvétel. De át lehet venni a helyszínen is, Tahitótfaluban az Aranyos Szegeletben!
Érdeklődni e-mailben atarsoly@aranytarsoly.hu-n lehet. A megrendeléseket is ide várjuk!

RACKA MENTÉS: www.mentsdmegarackat.hu

*************************************************
Bánkúti Búzából való (legnagyobb sikértartalmú, hazai fajta), BIO művelésből származó teljeskiörlésű liszt eladó a Dél-alföldön!
Lajos család: 70/561-1973

*************************************************

Háziszörp Perőcsényből való gyümölcsökből!
Gyümölcslé és cukor, mindenféle egyéb adalék, tartósítószer, színezék, meg miegymás hozzáadása nélkül. 3 literes "Bag in Box", azaz "zacskó a dobozban" csomagolásban csappal. A szörp nincs felforralva, csak 75 fok körüli hőmérsékleten fertőtlenítve. fekete ribiszke (cukros és cukormentes), 2.500 Ft/ doboz
piros ribiszke 2.500 Ft/ doboz
vegyes ribiszke, 2.500 Ft/ doboz
málna, 3.500 Ft /doboz
szeder, 3.000 Ft/ doboz
Feketeribiszkelé 100%  2500 Ft/3liter
fekete.agnes@t-online.hu   távbeszélő:30-280.2234
Házhozszállítást is vállalnak (Bp. és környéke) 3 doboztól.

****************************************************

A hírlevelet Temesvári Szilvia és Szabadkai Andrea készítette.

Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület
info@elotisza.hu
www.elotisza.hu (új honlapunk)
www.elotiszaert.hu  (régi honlapunk)

*********************************

Munkánkat a EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az ÖKOTÁRS Alapítvány és partnerei támogatták a

2008. NCTA; Élő Tisza – ;a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért; című pályázat keretében.

———————————
Szövetség az Élő Tiszáért
SZÖVET

 

Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ával!

Tevékenységünkről itt olvashat:
www.elotisza.hu
www.elotiszaert.hu

Tel.: 06-30-768-8718
Fax:  06-56-494-351

Adószám: 18841149-1-16