GMO-mentes Európát! Cselekedj MOST!

Ma délelőtt Bécsben nagyon jelentős bejelentést tett a Prof. Dr. Jürgen Zentek vezette tudományos kutatócsoport, akiket az osztrák Mezőgazdasági és Egészségügyi Minisztérium bízott meg, hogy vizsgálják a NK603xMON810 génmódosított kukorica termékenységre, szaporodásra gyakorolt hatását.

Dr. Zentek összefoglalója alapján: “A génmódosított kukoricával etetett egerek harmadik és negyedik generációja szignifikánsan kisebb súllyal jött a világra a normál kukoricával tápláltakhoz képest. Ez előbbiek nemzőképessége is csökkent. A szignifikáns különbség oka az eltérő tápláléknak tulajdonítható.”

További info e fejleményről:
http://www.greenpeace.hu/index.php?m=hirek_kul&page=1&r=kezdo&id=130

A következő 3 hét kritikus Európában abban, hogy megállítsuk a génmódosított vetőmagok elterjedését, mert az európai kormányok most tárgyalják a génmódosított vetőmagok és élelmiszereink jövőjét! December 4-én az EU Környezetvédelmi Miniszterek kritikus döntést hoznak:
vagy gyengítik a GMO-k által okozott veszélyek értékelési folyamatát vagy
szigorítják a hatásvizsgálatokat.
Úgy tűnik, hogy több európai miniszter már a Monsantosis* tüneteitől szenved, de a Greenpeace elkészítette az AntiCorp gyógyszert számukra!
Felírnál nekik egy gyógyszert, hogy ellenálljanak a biotechnológiai óriáscégek lobbitevékenyéségnek saját és bolygónk egészsége érdekében?

Cselekedj itt egy GMO-mentes Európáért:
http://www.greenpeace.hu/index.php?m=peticio&alm=2

* A Monsantosis-t a Monsantus avidus vírus okozza, amit az agrokémiai iparág és a Barroso úrhoz – az Európai Bizottság elnökéhez – hasonló génmódosítás-párti politikusok terjesztenek, azért hogy megállítsák a génmódosított vetőmagok engedélyezési eljárásának szükséges reformját.

Politikusainknál a Monsantosis tünetei a következők lehetnek:
– Emlékezetkiesés, különösen az elővigyázatosság elvére vonatkozóan
– Tompuló hallás, különösen azzal kapcsolatban, hogy az EU állampolgárok döntő többsége elutasítja a génmódosítás mezőgazdaságban történő használatát
– Homályos látás, különösen abban akkor, mikor tudományos tények bizonyítják a génmódosítás környezeti és egészségi problémáit
– számos esetben a beteg elveszítheti képességét, hogy átlátható és demokratikus módon cselekedjen
– Bizonyított, hogy képtelenné válik a beteg a kockázatelemzésre, kizárólag a minden körülmények között génmódosítás-párti Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóságra (EFSA) hagyatkozik
– Józanságát, éleslátását elveszíti a beteg és bedől az agrokémiai óriáscégek olyan hamis állításainak, mint például annak, hogy a génmódosított vetőmagok terméshozama magasabb, az egész világon megszüntetik az éhezés problémáját, megoldást jelentenek a klímaváltozásra

Köszönet, ha továbbítod, ha mozgósítasz, ha nem hagyod szó nélkül, ha nem hagyod magad!

Tömöri Balázs
Greenpeace
kampány koordinátor

Email: balazs.tomori@greenpeace.hu
Skype: tomori_balazs
Mobile:                +36-20-469-69-09        
Tel:                +36-1-392-76-63        
Fax: +36-1-200-84-84
Website: http://www.greenpeace.hu
1022 Budapest, Hankóczy utca 35. Hungary