Gyümölcs és zöldségvásár egész augusztusban

Óriási sikerrel zárult a Kőbányán (X. kerület), az Újhegyi lakótelep közepén a gyümölcsvásár, július 26-án. A rákoskeresztúri piacon (XVII. kerület) már bejáratott helyünk van, keresik az árusító őstermelőket. Augusztusban minden hétvégén zöldség és gyümölcsvásár Kőbányán és Rákoskeresztúron.

A X. kerületiek kérésére a sárgabarackon és őszibarackon kivül paradicsomot és nektarint, szilvát is vittünk az Újhegyi sétányra úgy, hogy ládával ill. kilózva is lehessen árusítani. 3 nagy pótkocsis teherautónyi, frissen szedett (pénteki) gyümölcs fogyott el, közel 15 tonna áru.

Legnagyobb sikere a ládás őszibaracknak (1000 Ft/láda, kb. 166 Ft/kg), ill. a ládás paradicsomnak (2000 Ft/láda, kb. 133 Ft/kg) volt. Ugyanakkor elfogyott a bio paradicsom (300 Ft/kg) és a különlegesen finom, egyedi ún. jeges francia őszibarack (550 Ft/kg) is. Mandula sárgabarackból két pótkocsira valót vettek befőzési célból.

A helyi Polgári Egyesület direkt kérte, hogy zöldséget is árusítsunk ezért egy ecseri őstermelő hozott sárga, fehérrépa, zeller, konyhakerti zöldségeket, bio paradicsomot, bio almát. Friss csemege kukoricája rendkívüli sikert aratott. Neki 9.30 kor elfogyott az áruja, de 10 órára még egyszer ugyanannyit hozott.

A kerületi Polgármesteri Hivatal szakemberei az árusítással mindent rendben találtak, ezért befogadták kérelmünket.

Augusztus hónapban minden szombaton az Újhegyi sétányon (térkép itt) rendkívüli gyümölcsvásár lesz és zöldségeket is árulnak a termelők. A sétányra autóval nem lehet behajtani, 20 méterre van tőle parkoló.


Rákoskeresztúron, a Ferihegyi út, Kaszáló u. sarkán is sikeres volt a vásár péntek-szombaton, már keresik az őstermelőket. Ládázva és kilóra kimérve is jól fogyott az áru. Itt is természetesen folytatódik egész augusztusban az árusítás.

Proniewicz Ferenc
szervező
06-20-462-7945
proniferi@gmail.com