GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG VÁSÁR 2009. május 23.

A tartalomból:

– Itt az első (világhírű) Nagykörűi cseresznye: Bigaro fajta, nagy szemű, ropogós.

Ezenkívül elkezdődött a szamóca (fóliás) értékesítés (még nem a dömping termés, az még 1-2 hét)

– Magyar nemesítő család ellenálló burgonya fajtája! SEGÍTSÜNK:
http://free.x3.hu/kajnerp/Sarpo_ment

– Folytatódik a „Hogy én libát?” akció, libaszámlálónk a honlapunkon megtalálható, itt.

Paraszt Paradicsom és TV paprika palánta vásár! Komjádi előtti piac SZÖVET standján! Nagy, aszimmetrikus, leves, zamatos paradicsom. Két hét múlva paprika palánta is.

– Jelenleg rövid ideig szünetel Kecskesajt és kecsketej a Komjádi előtti piac SZÖVET standján. Gazdánk a hatósági előírásoknak megfelelő tárgyi beruházásokat végzi. Rövidesen újra!

Magyarok Vására! SZÖVET képviselettel  MINDEN VASÁRNAP 7-12 óra között vásár magyar termelők,  kézművesek és vásárlók részére. Helyszín: XVI. ker. Sashalmi Piac, 1163 Budapest, Sashalmi tér.

Nyári Gasztro- vizitúra a Tiszán Augusztus 09-től, vagy egyéni időpontban 15 fő-től (15fős csapatok esetében egyéni időpontban is!). Erre a linkre kattintva megnyithatja a programismertetőt: http://free.x3.hu/kajnerp/GASZTROvizitura_v

Fuss, bringázz, kajakozz te is az Élő Tiszáért!  2009.május 1-én startolt Vásárosnaményből Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, majd 50 nap alatt teszi meg az utat a Tisza mentén az Ukrán Tiszai eredésig és
vissza. Bővebb információt erre a linkre kattintva talál.

Tiszavirág nyári tábor 2009. július 06-11. vagy 12 fős csoportoknak július és augusztus folyamán! Erre a linkre kattintva megnyithatja a programismertetőt: http://free.x3.hu/kajnerp/nyaritabor_nagykoru

Liliomkert – Káptalantóti békebeli piacával várja Önöket is! Zánka – Tapolca út mellett, Badacsonytól 8 km. Vasárnaponként folyamatosan délelőtt 9 órától.

Élő Tisza sarokpolc a Mamut I. Édes Élet Delikát boltjában!

GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG VÁSÁR 2009. május 23-án, szombaton a Komjádi előtt!

Május 23-án, szombaton, reggel 6 órától délután 12 óráig várjuk Önöket a Komjádi Uszodánál (Budapest, II. ker., Árpád fejedelem útja 8.)

Standunkat a Szövetség az Élő Tiszáért embléma jelzi. KOMJÁDI piacon az uszodától távolabbi, Árpádhíd felöli végén, az Árpád fejedelem út felöli oldalon található. Utánunk még egy virágos és műanyag használati cikk árus szokott lenni. Majdnem szemben a túloldalon (a legvégén) a Kolossy téri pék piac sátra van.
Standunkon általában TÖBB termelő is jelen van, mind külön kasszával.
Megértésüket köszönjük.

ELŐRENDELÉST FELVESZÜNK AZ ALÁBBI TERMÉKEKRE:
Előrendelést az info@elotisza.hu címre kérjük 2009. május 21-ig, 18 óráig!
(Megrendelő lap csatolva, csak a sárga részekbe lehet írni! Az előrendelő lapon válassza ki a piros mezőben, hogy személyesen veszi át, vagy házhozszállítást kér.)

1. Földieper/Nagykörű
(Fóliás)
Ár: 699Ft/Kg
Házhozszállítással: 805Ft/Kg

2. Cseresznye/Nagykörű (Bigaro korai fajta) nagy, ropogós
Ár: 499Ft/Kg
Házhozszállítással 575Ft/Kg

3. Idared alma/Nyíregyháza
Extra nagy méret.
Ár: 130Ft/Kg
Házhozszállítással: 185Ft.

4. Seres Olivér (Dil vaj körte)
Édes, nem kősejtes.
300Ft/Kg
Házhozszállítással: 345Ft/Kg

5. 100% préselt VITABOX almalé /Lakitelek
Édes, többféle (golden, gála, jonatán) almából, Kartondobozból kivehető, csappal ellátott tömlőben.
Ár: 1390 Ft/5liter
Házhozszállítással: 1600Ft.

6. ALMUSKA 100% préselt almalé/Nyíregyháza
Jonatán almából, kartondobozból kivehető, csappal ellátott tömlőben.
Ár: 1390Ft/5 liter

7. ALMUSKA vegyes gyümölcslé (90% alma, 10% más gyümölcs)
– meggy gyümölcsvelővel almalé
– áfonya gyümölcsvelővel almalé
– körte gyümölcsvelővel almalé
– sárgabarack gyümölcsvelővel almalé
Ár: 1590Ft/5liter
Házhozszállítással: 1830 Ft

8. Paraszt Paradicsom palánta
Ár: 80Ft/db (poharas)

9. TV paprika palánta
Ár: 80Ft/db

Az előrendeléseket a helyszínen 10 óráig tudjuk fenntartani.
Előrendelését leadhatja 2009. május 21. (csütörtök) 18 óráig:
info@elotisza.hu címen.

Házhozszállítás esetén kérjük a címet és telefonszámot is, amelyen a szállítók jelezhetik ha gondjuk akad. Péntek éjjelig megküldjük a szállítás várható időpontját e-mailen is. Amennyiben csak hétköznap megfelelő, kérem jelezzék (pl. cégek).

Házhozszállítás (20 000 Ft rendelés felett, Budapesten).

Házhozszállítás esetén kérjük Önöket, hogy előre szerezzék be és készítsék ki a termékek tárolására a DOBOZOKAT…! Emeleten lakók, ha tehetik, jöjjenek le a kapuhoz a termékekért! Köszönjük!

Név:
E-mail cím (ahová a visszaigazolást, vagy a vis maior jelentést is
küldhetjük):
Gyümölcs (pl. alma):
A gyümölcs fajtája (pl. jonatán, stb.):
Megrendelt mennyiség:

* * *

Élő Tisza sarok a Mammut I.-ben!

Sokan már megismerték a Tisza menti prémiumtermékeket. Érdemes megkeresni a Mamut I. „Édes Élet Delikát” üzletét, ahol megtalálja a Tisza menti termékeket, így az ízletes minőségi pálinkákat is.

Az üzlet a Lövőház u.-i szinten helyezkedik el, és  szeretettel várja vásárlóit hétköznap és szombaton 10-21 óráig, vasárnap 10-18 óráig. A tulajdonosok ezzel is segítik a hazai, a Tisza menti termékek piacra jutását, ez által a fogyasztók minőségi termékekhez juthatnak, s mindezt a környék egyik legméltányosabb  árain. Kínálatukból még: lekvárok, aszalvány desszertek, mézkülönlegességek, 100%-os almalé.

* * *

A kiszámíthatatlan tényezők ellenére igyekszünk a lehető legjobban elősegíteni a termelő és a fogyasztó zökkenőmentes és kölcsönös megelégedéssel záródó hosszútávú kapcsolatát.

Amennyiben előrendelését leadta, abban az esetben kérjük, hogy SZOMBAT reggel, indulás előtt, nézze meg e-mailjét, mert VIS MAJOR esetén (termelő területén hirtelen jött rossz időjárási tényező; a termés ezáltali tönkremenetele, szétrepedése… miatt) még éjjel vagy hajnalban tudjuk jelezni, ha az áru mennyiségével vagy minőségével probléma van, hogy ne induljanak hiába a megrendelt termékért.

* * *

A hírlevelet összeállította, további információk:
Szabadkai Andrea

Szövetség az Élő Tiszáért
06-20/3 780-662
 www.elotisza.hu

Honlapunkon és hírlevelünkben szívesen közzéteszünk minden a termelő és a fogyasztók közvetlen kapcsolatán alapuló kezdeményezésről szóló hírt. A hírek tartalmáért, az árusítás körülményeiért a helyi szervezők felelősek, a Szövetség az Élő Tiszáért csak továbbítja a híreket. Szövetségünk jelenleg dolgozik azon, hogy az árusítás minél több helyszínen elindulhasson. A friss hírekről hírlevelünkben számolunk be.

Ezt a levelet azért kapta, mert jelezte, hogy érdekli a Szövetség az Élő Tiszáért Meggymentő Akciója, illetve a hazai termelők és fogyasztók összekapcsolását, a közvetlen kereskedelem megteremtését célzó munkánk.

Ha nem szeretne több ilyen témájú levelet kapni, kérem, hogy jelezze az info@elotisza.hu címen és nem küldünk.

Munkánkat a EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus,
az ÖKOTÁRS Alapítvány és partnerei támogatták a
2008. NCTA „Élő Tisza” – „a Tisza mente tájainak újjáélesztéséért”
című pályázat keretében.