Halbarát Víz Pályázat

Az országos hatókörű Halbarát Víz Programot 2008-ban indította el a Tavirózsa Egyesület az Ökotárs Alapítvány támogatásával. Az egyesület által pályázati úton meghirdetett Halbarát Víz címért szeptember 10-ig lehet pályázni.

 

A program célja a természetvédelmi és ökológiai érdekek érvényesítése a magyarországi horgászati hasznosítású állóvizek kezelésében, a jó ökológiai állapot eléréséért, illetve megtartásáért. Az egyesület által pályázati úton meghirdetett Halbarát Víz címet, illetve oklevelet és az ezzel járó környezetvédelmi célú támogatást olyan hazai állóvizek (illetve kezelő szervezeteik) nyerhetik el, melyek hasznosítása, kezelése során kiemelt szempont a jó ökológiai állapot fenntartása. A három évre szóló cím megszerzésének szigorú feltételei vannak, melyet a nyertes pályázóknak folyamatosan szavatolniuk kell.

Az értékelés során a legmagasabb pontszámot elért víz őshonos halat és széles (arany-) kárászt kap. E mellett a Halbarát Víz címmel rendelkező kezelő szervezetek jelentős (akár 75%-os) kedvezményt kapnak vízminőség vizsgálatok elvégeztetésére.

A PÁLYÁZATI HATÁRIDŐT 2010. SZEPTEMBER 10-IG MEGHOSSZABBÍTOTTUK!

Halbarát Víz cím 2010. évi pályázati kiírása.

Forrás: Greenfo.hu