Indulnak a békák

Végre idén is eljön az igazi tavasz, és ezzel együtt az újabb békamentési szezon is a legfontosabb részéhez ér hisz napokon belül elő fognak jönni a békák is téli rejtekükből. A békamentők már várják őket, és ebben segít egy új honlap.

 

 

A síkvidéki területeken várhatóan már a hétvégén sok békával találkozhatnak az érdeklődők, de a hegységek magasabban fekvő részein lehet hogy még pár napot várat magára az indulás.

Az egy hónapja indult http://bekamentes.info/ portálon országosan immár 11 békamentési helyszín közül választhatnak azok a csoportok, családok, baráti társaságok, akik egy kellemes tavaszi napot az aktív természetvédelemmel kötnének össze. Folyamatosan friss információkat teszünk közzé, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő helyszínt és programot.

Nézzük hát hogy milyen aktuális akciókra várják a természetvédők a segítőket a következő napokban:

Hont: pénteken és szombaton (márc. 19-20) esti-éjszakai (18 órától akár éjjfélig) mentésre várják az érdekődőket (megközelítés a tömegközlekedés hiánya, és az időpont miatt csak autóval)

Varbó: csütörtökön és pénteken (márc. 18-19) állítják a kerítést

Farmos: a mentés minden reggel folyamatos

Dinnyés: figyelőszolgálatot állítottak fel, enyhe esős idő esetén esti, éjszakai mentés

Tata: 19-én ássák le a vödröket a múlt héten felállított kerítéshez

Sikonda: 27-én nyílt nap

Bogácson és Felsőtárkányban már áll a kerítés itt a békákat várják, a Pilisben egy-két napja még hó volt de itt is fel fognak gyorsulni az események, és amint új információk érkeznek Császárról és Tardosról az is felkerül a honlapra.

A kapcsolattartó személyek e-mailes és telefonos elérhetőségeit valamint a naponta frissülő rövid híreket megtalálják a http://bekamentes.info/ weboldalon.

Továbbra is várjuk azoknak a békamentő helyszíneknek a jelentkezését, akik még nem szerepelnek a folyamatosan bővülő listánkban, valamint várjuk a békamentésen részt vevők beszámolóit, amit a honlapon közkincsé teszünk. Elérhetőségünk: info@bekementes.info

Forrás: Greenfo