Kapára-Kaszára esték

A Szövetség az Élelmiszer-önrendelkezésért idén is 5 alkalommal Kapára-Kaszára Estékkel várja Önöket. Szó esik majd Gerillakertészkedésről, a hazai földkérdésről, nanoélelmiszerekről, agroturisztikáról, lehetőség nyílik kapcsolódó filmek megtekintésére, és persze beszélgetésre szakemberekkel/ érdeklődőkkel.

 

Új helyszínünk: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel terem 1012 Budapest, Attila út 93. (megközelíthető tömegközlekedéssel az 5-ös busz Korlát utcai megállójától, vagy a Moszkva téri ill. Déli pályaudvari metróállomástól pár perces sétával.)

Az első két este részletesebb programja:


1) március 2. kedd 18:30;  "Gyilkos szójamezők – akié a föld, azé a hatalom"
A Gyilkos szójamezők: az esőerdők pusztításától az európai állatgyárakig című film vetítése. Utána beszélgetés a génmódosítás, az agroüzemanyagok, az élelmiszerválság és XXI. földéhség közötti kapcsolatról, valamint a földkérdés nemzetközi és hazai tanulságairól. (Az MTVSZ gondozásában)

2) március 16 kedd 18:30; A kicsi szép? A nanotechnológiáról mindenkinek
A nanotechnológia olyan anyagokkal dolgozik, amelyek mérete nem haladja meg a milliméter tízezred részét.  A nanoléptékű anyagok mára
meghódították a világot, a gyógyászati és elektronikai alkalmazáson kívül akár ruházatokban, kozmetikumokban és élelmiszerekben is találkozhatunk velük. A forradalmi újítás rengeteg lehetőséget rejt magában, de ezzel párhuzamosan nő azok száma, akik a technológia veszélyeire hívják fel a figyelmet.


A beszélgetésen szakértők segítségével járunk utána annak, hogy milyen lehetőségek rejlenek az új technológia mögött, hogyan érinti mindez az élelmiszereket, és melyek azok az aggályok, amelyeket nem szabad szem elől tévesztenünk.  (A TVE gondozásában)

Szeretettel várunk mindenkit!
Bővebb információ: simonyib@vedegylet.hu

üdvözlettel,

Sarbu-Simonyi Borbála
Szövetség az Élelmiszer-önrendelkezésért