Karácsonyra – reményt!

Gyűjtést indít, társadalmi összefogást kezdeményez az Élőlánc Magyarországért a kisiskolák megmentésére.

A normatív támogatás csökkenése és más megszorító intézkedések sok száz falusi iskolát fenyegetnek megszűnéssel. Az iskolával rendszerint az utolsó közösségformáló, kultúra-közvetítő intézmény tűnik el a lassú pusztulásra ítélt falvakból. A mindennapos utazásra kényszerített gyermekek pedig súlyos hátrányt szenvednek.

A kezdeményezők azt szeretnék, ha idén minden jóakaratú ember a karácsonyi ajándékra szánt pénz 10%-át a kisiskolák megmentésére áldozná. A gyűjtést jövőre is folytatjuk, a befolyt összeget a Gazsó Ferenc és Lezsák Sándor vezetésével alakuló testület osztja majd szét a pályázó iskolák között.

Felhívásunkat és a kisiskolák megmentését célzó mozgalom céljait sajtótájékoztatón ismertetjük.

Helyszín: Parlament Café (Budapest, Vértanúk tere 1.)

Időpont: november 14.(szerda), 11.00

Résztvevők: Gazsó Ferenc szociológus, egyetemi tanár, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségének tagja, Pálinkó Gyuláné, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének elnöke és Porogi András, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének alelnöke.

Kérjük a sajtó munkatársait, legyenek segítségünkre a közvélemény mozgósításában, a társadalom felelősségérzetének felkeltésében!

A szervezők nevében:
Lányi András

iroda@elolanc.hu
06-30-59-79-001

Forrás: www.elolanc.hu/kisiskola