Közösség – Építő kaláka

A Föld-Anya Alapítvány szervezésében építő kalákát és tábort tartunk június 15-21-ig a Debrecen közelében található Tündér-völgyben. A kaláka célja a leendő parasztgazdaság és táborhely gazdasági épületeinek felépítése.
Egy verempincét fogunk építeni és belekezdünk egy paticsfalas technológiával készülő szerszám- és terménytároló építésébe, valamint fűzből fonott kerítést is építünk. A munka másik célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a különböző természetes építési módokat, hogy otthon, némi szakértő segítséggel akár saját szervezésben, saját kézzel is tudjanak hasonlót létrehozni.

A munka során lehetőség adódik, hogy a környéken élő, hasonló gondolkodású emberek jobban megismerjék egymást, és egy széles, igazi működő közösség alakuljon ki idővel.

Alvás saját sátorban. Napi ötszöri étkezést biztosítunk, igény szerint húsmenteset is. A költségekhez napi 1500 Ft hozzájárulást kérünk.

A tábor helyszíne a debreceni Erdőspusztán található Tündér-tisztás.

A 20 holdas birtok gazdái egy, a hagyományokon és permakultúra elvein alapuló parasztgazdaságot hoznak létre. A tanya helyt ad a természetközeli életmódot, gondolkozást bemutató, népszerűsítő rendezvényeknek, táboroknak.

Jelentkezés Bolya Gergelynél a bolyag@elohazakprogram.hu címen, vagy a 20/235-2223-as telefonszámon.

Egyéb programok:
2009. július 11-18-ig Tündér-szer. Női erők előhívása, szakrális tárgyak készítése, Holdavató szertartás. Vezeti: Kobza Zsuzsa Meső és Seres Szilvia 2009. augusztus 8-16 ig „Összeomlás után, avagy az új honfoglalás” – tábor a közösségépítésről, kézmívességről, önálló, önellátó életről. Szakavatott előadókkal, sok játékkal, hagyományos építészettel, gyógynövénygyűjtéssel, csillagászattal.

Szeptembertől tematikus hétvégéken tanulunk az erdőéltetésről, önvédelemről, permakultúráról.

Kapcsolódó dokumentumok