Meghívó

Tisztelt Partnerünk!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette a Nemzeti Vidékstratégia Koncepció – 2020 tervezetét.

 

 

„Nemzeti Vidékstratégia hosszú távú jövőképet, világos alapelveket valamint cselekvési programokat határoz meg a mezőgazdaság, a vidék és a gazdatársadalom újraélesztésére. A Stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Magyarország szándékaink szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá. Úgy állít elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket, hogy közben védi talajait, ivóvízbázisait, az élővilágot, a tájat és benne az embert közösségeivel és kultúrájával. Egyúttal munkát és megélhetést biztosít a lehető legtöbb állampolgár számára. Helyre kívánjuk állítani a vidéki élet becsületét és vonzerejét, hogy újra büszkeség és öröm legyen vidékinek lenni és vidéken élni!

A vidék, a mezőgazdaság és a környezet ügye nem csak a falvakban élők gondja. Sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese. A Vidékfejlesztési Minisztérium ezért arra törekszik, hogy a legszélesebb társadalmi párbeszéd előzze meg a stratégia és az erre épülő sarkalatos kerettörvény elfogadását. Kérjük, hogy vegyen részt a vitában, alkossuk meg együtt a nemzeti érdekeinket szolgáló vidékstratégiánkat, a »magyar vidék alkotmányát«!”

A Nemzeti Vidékstratégiát a következő fórumokon bocsátjuk vitára:

  • Sárospatak: április 28.
  • Kecskemét: május 5.
  • Püspökladány: május 6.
  • Budapest: május 18.
  • Szekszárd: május 19.
  • Mosonmagyaróvár: május 26.


Ezúton tisztelettel meghívjuk fórumainkra. Kérjük, jöjjön el és fejtse ki véleményét a vitaanyagról, a magyar vidék jövőjét érintő tervekről!
Véleményét írásban is várjuk, a videkstrategia@vm.gov.hu drótposta címen, illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztály (1860 Budapest) címen.

A Nemzeti Vidékstratégia vitaanyaga elérhető itt:
Teljes anyag
Rövidített változat, a teljes anyag kivonata

A fórumok pontos időpontjai és helyszínei folyamatosan frissülnek itt

Az április 28-i sárospataki rendezvény programja itt olvasható.

További információ: 06-80-40-11-11 (ingyenesen hívható, zöld szám)