Meghosszabbított határidő a gazdálkodási napló beadására

A gazdák érdekében kitolódott a gazdálkodási napló beadási határideje az Agrár Környezetgazdálkodási (AKG) rendelet módosításával.

 

A gazdálkodási napló meghatározott adatait 2010. november 30 helyett december 10-ig elektronikusan kell benyújtani a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH). Fontos a leadási határidő betartása, mert a támogatás 30%-ától esik el az a gazdálkodó, aki nem juttatja el időben az adatokat az MgSzH – hoz.
A termelők egy része megkésve és még mindig papíron nyújtja be a gazdálkodási naplót, ami nem felel meg az előírásoknak.
A gazdálkodási naplóval egyidőben a tápanyag-gazdálkodási terv adatait is be kell nyújtani az agrár környezetgazdálkodási támogatások igénylőinek. A következő években az adatokat változatlanul mindig szeptember 1. és november 30. között kell beküldeni.
 
A rendeletmódosítással a2010/2011.-es gazdálkodási évrea kötelezettség átadási kérelem beadási határideje is meghosszabbodott 2010. december 31-re. A kötelezettség átadásra vonatkozó kérelmet, továbbá a jogutódlás bejelentését szintén elektronikusan kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Kapcsolódó cikkek:
35/2010. (XI. 30.) VM rendelet

Csatolt dokumentumok:
A jogszabály mellékletei (PDF)

Kapcsolódó cikkek:
61/2009. (V. 14.) FVM rendelet