Nájlonfa-akció – bojkott a vásárlási láz ellen

November 27-én, a Ne vásárolj semmit! Napon egy nájlonfával hívják fel a figyelmet az esztelen vásárlás hatásaira a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Cellux Csoport.

 

 

2009. november 27. az idei „Ne vásárolj semmit!" Nap. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Cellux Csoport művészeinek segítségével arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott, ésszerűséget mellőző fogyasztás jelentős környezeti és társadalmi károkat okoz hazánkban is. Karácsony közeledtével fokozódik a vásárlási kedv, rengeteg rövid életű, eldobható holmi talál gazdára, ami az anyagi nehézségek mellett jócskán megterheli a környezetünket is.

A szervezők Budapest egyik forgalmas helyén, a Nyugati téren felállítanak egy hulladékokból készült fát, melyre felhívásuk nyomán a vásárlási bojkotthoz kapcsolódva az akcióban résztvevők felakaszthatják otthonról hozott, vásárlásaik során beszerzett nejlonzacskójukat. Részvételükért és a Ne vásárolj semmit! napi „nem vásárlásukért" cserébe egyedi tervezésű tudatos vásárló vászontáskát kapnak ajándékba.

Helyszín: Budapest, Nyugati tér – (a pályaudvar melletti parkoló)

Időpont: 2009. november 27.   17,00-18,00 óráig.

 

További akciók és információ: Ne vásárolj semmit! Nap>>>