Naperőműves öko-iskola várja a diákokat Borsodban

Teljesen átalakul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban található Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, a diákok szeptemberben már egy úgynevezett ökoiskolában tanulhatnak, ahol előtérbe helyezik a természet és a hagyomány értékeinek megismerését.

 

Az épületet akadálymentessé teszik, liftet is kialakítanak benne, az iskola mellé pedig a megújuló energiák megismerése és felhasználása jegyében egy úgynevezett energiaudvar épül mini naperőművel. Új, modern számítástechnikai tantermet, valamint nyelvi labort hoznak létre, s a diákok digitális, interaktív táblák segítségével kaphatnak széles körű ismereteket nyújtó képzést.

Szabó Gergely független polgármester beszámolt arról, hogy az úgynevezett ökoiskola-program előtérbe helyezi a természet és a hagyomány értékeinek megismertetését, az egészséges, sportos életmódra való nevelést.

A harsányi Méhészmadár Erdei Iskola és Kalandpark az oktatás színterévé, a tanrend szerves részévé válik. Ezzel párhuzamosan az iskola új tanulószobai rendszert alakított ki, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek a tanórákat követően hasznosan tölthessék el az idejüket. A diákok térítésmentesen tanulhatnak néptáncot, dzsúdózhatnak, kézilabda- és labdarúgóedzésekre járhatnak. Az óvodában pedig angolul tanulnak majd a gyerekek.

Forrás: www.piacesprofit.hu