Pálinkafőzés és értékesítés

A VPOP-tól hatósági állásfoglalást kértünk az új, Pálinkára vonatkozó, szeptember 27-től hatályos szabályokról, a FALUSI VENDÉGASZTAL ÉS KISTERMELŐI értékesítés témában. Megkaptuk a választ.

A megküldött kérdések:

1. Falusi vendégasztal szolgáltató és falusi szállásadó
amennyiben 50 liternél nem több pálinkát főz magánfőzésben azt értékesítheti-e?
Ha igen akkor 0 Ft adó vagy 1 liter 50 térfogatszázalék alkoholtartalmú párlatra vetítve 1 380 Ft?

2. Ha ezen szolgáltató bérfőzdében főzetik le az 50 liter alatti pálinkájukat, akkor értékesítheti?
Ha igen az adó 0 ft vagy 1 liter 50 térfogatszázalék alkoholtartalmú párlatra vetítve 1 380 Ft?

3. Falusi vendéglátó poharas /kiméréses értékesítést végezhet? (A jogszabályban ezt olvasom: “legfeljebb 2 literes palackban, párlat zárjeggyel ellátva történhet “)

4. Kistermelő aki nem falusi vendégaszatl szolgáltató az értékesíthet?
– magánfőzésből
– bérfőzésből
Ha igen mikor 0 Ft az adó és mikor 1380, mikor több?

5. A kistermelő (palackosan) ha értékesíthet csak a gazdaságának helyén teheti ezt?
Szükséges hozzá üzlet? (Eddig kelett, és csak a kereskedelmi főzdék által főzött pálinkát lehetett teljes adómegfizetés után értékesíteni)

Várjuk a választ.

Addig is Fontos információk olvashatók a Jövedéki Hírlevélben: http://www.vam.hu/loadBinaryContent.do?binaryId=31636

VPOP VÁLASZOK: http://elotiszaert.hu/vpop-palinka-a-falusi-vendegasztalon/