Szeptember 14-én vásárnap Magfalván

Bárki jöhet vevőként vagy eladóként, a részvétel ingyenes. Magfalván az első kemence kenyeret reggel 7-kor vetjük be, ekkortól nyílik a piac. A következő áruk biztosan lesznek: Tiszta, vegyszermentes szemes búza, teljes kiőrlésű tönköly és rozsliszt, Kálium-mentes só, frissen fejt tej,… …túró, sajt, mangalica szalonna, lófogu kukorica (csöves) vetőmag, pirított és natur mandulabél és minden elképzelhető termény, amit Ti hoztok. Még van 2 db eladó a kaposvári családi malomból (www.biomalom.hu ), és az összes MAG által kiadott vagy forgalmazott könyv és DVD is beszerezhető a helyszínen.

Frissen, kemencében sült tönkölyös és krumplis kenyeret is lehet vásárolni vagy cserélni (csak előzetes rendelésre: Róka Margit 20/2797450), az első adag 9-re, a második délre készül el, utána mindenkit szeretettel várunk egy tál ételre.

A piac ideje alatt a MAG gyógyítói segítenek ingyér (kenés, inazás, csontkovácsolás, gyógynövények, tanácsadás stb.). Aki akar, előbb is jöhet, mert előző nap (szombaton) kukoricát törünk. A Magfalvi Vásárnapot ezentúl minden hónapban szeretnénk megtartani. Próbáljátok meg Ti is megszervezni környéketeken a piacokat (ha kell segítünk: Géczy Gábor 20/3456787)!

Magfalva: Monorról Gomba felé 5 km-re, balra kitáblázott, jó minőségű földúton 500 m (www.magtar.hu).

A piacok hagyományosan az árucsere mellett a tájékozódást és a közösségépítést is szolgálták. A következőkre kell figyelni:lehetőleg árucsere legyen, ne pénzért történjen az árusítás a piacon csak élelmiszerek és kézműves termékek szerepelhetnek. Mindenki csak a saját portékáját hozhatja, kereskedők nem jöhetnek.

“Így készülünk szelíd háborúra,
mindig magunkért, soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk,
s míg kisebbítnek, lassan megnövünk!”

(Dsida Jenő)

Szeretettel várunk, Isten áldjon!

Géczi Gábor