Szolnoktudás Egyeteme

Tisztelettel meghívjuk a Szolnoktudás Egyeteme következő előadására, mely különösen aktuális témát tárgyal. Érdeklődésével, jelenlétével tisztelje meg előadásunkat Jász-Nagykun Szolnok megye legimpozánsabb közösségi termében, a Megyeháza Dísztermében, 2009. december 2-án 18 órától.

 

Sem a genetika művelői, sem a laikusok számára nem dőlt el, hogy az őssejt-terápia – mint minden betegség legyőzője, az élet meghosszabbításának napi gyakorlatban művelhető kísérlete – a jövő alkalmazott tudománya, vagy csodavárással párosuló kuruzslás.
 
Hogyan illeszkedik az őssejt-kezelés hazánk jogrendjébe? /Művelői – a kaposváriak – ellen nyomozás, büntetőeljárás folyik. Állítólag szegény nők saját jószántukból – anyagi ellenszolgáltatásért – magzataikat kapartatták ki Harkovban, hogy az abortumokból az orvosok őssejteket nyerjenek./ Milyen  etikai problémákba ütközik a módszer alkalmazása? Kinek van igaza?
 
A kérdésekre dr. Uri-Szabó Károly nőgyógyász-genetikus, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kórház szülész- nőgyógyász osztályvezető főorvosa igyekszik válasz adni.
 
Az előadó jól ismert szűkebb pátriánkban, hiszen fél éves kora óta Szolnokon él, 3 évtizede gyakorló orvos. A Verseghy Gimnáziumban érettségizett 1972-ben, majd Debrecenben végezte el az Orvostudományi Egyetemet. Első, és idáig egyetlen munkahelye a Megyei Kórház, amelynek szülészetén számtalan újszülöttet segített világra. Előadása nem csak közérthetően tudományos, hanem gyakorlatias megközelítésű is: meghosszabbítható-e – szinte korlátlanul – az emberti élet? Gyógyítható-e – az orvoslás legújabb módszereivel – betegségeink mindegyike?
 
 
Üdvözlettel: Egri Sándor