Szolnoktudás Egyeteme

2010. október 20-án, szerdán 18 órától, Szolnokon a Megyeháza Dísztermében az 5. tanévvel folytatódik a nagy népszerűségnek örvendő Szolnoktudás Egyeteme népszerű tudományos ismeretterjesztő előadássorozat.

 

Októberi előadónk, dr. Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere akkori lehetőségeinkről, a rendszerváltás első kormánya szomszédságpolitikájáról szól.
 
Emlékeztetjük, hogy Raffay Ernő történész tavaszi előadásában többször bírálta az Antall-kormány külpolitikáját, hangoztatva, hogy határozottabb törekvésekkel elvileg lehetőségünk nyílt a Trianoni szerződés nyomán elcsatolt magyar területek egy részének visszaszerzésére. Nevezetesen Kárpátalja, a Délvidék, Románia határmenti területei és a Felvidék került szóba.
Jeszenszky Géza előadásában saját szemszögéből világítja meg az esélyeket, önmagának is feltéve a kérdést: elmulasztottunk-e valamit?
 
Várjuk október 20-án, szerdán 18 órára a Megyeháza Dísztermébe Önt, családját, barátait, ismerőseit, tanítványait: halljuk meg első kézből, az akkori külügyminisztertől saját álláspontját.
 
Tegye fel Ön is a helyszínen kérdését az előadónak!
 
Várjuk javaslatát: 2011-ben kit, milyen témában hallgatna szívesen a Szolnoktudás Egyetemén?
 
 
Egri Sándor, a Szolnoktudás Egyeteme  programvezetője
Tel.: 30/279-1419