Szolnoktudás Egyeteme és Tanulmányút

Tisztelettel meghívjuk a Szolnoktudás Egyeteme következő, 25. előadására 2010. március 24. szerda 18 órára a Megyeháza Dísztermébe.

 

Az előadás egyben új tematika elindítója sorozatunk történetében, melynek jegyében az adott tájak legjobb ismerőinek "kalauzolásával" járjuk be a Kárpát-medence különböző vidékeit.
 
Most, 1. alkalommal Kárpátaljára látogatunk. 

Ebben a tekintetben is új hangot ütünk meg, hiszen a Szolnoktudás Egyeteme történetében először fogadunk határon túlról érkező előadót Horkay Sámuel, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola /Beregszász/ oktatója személyében.
E "látogatásnak" különös jelentőséget ad az a tény, hogy tavaly nyáron szolnoki diákok, az Építészeti és Környezetgazdálkodási Szakközépiskola tanulói vettek részt Kárpátalján, a Keleti-Kárpátokban, a Máramarosi havasokban a Fekete-Tisza forrása újjáépítésén. Ez a Tisza "hagyományos" forrása, hiszen a Fehér-ág forrásának pontosítása csak "napjainkban", 2000. nyarán történt meg.


Várjuk az előadáson!

Üdvözlettel:  Egri Sándor  30/279-14-19

 

************************

Irány a Keleti-Kárpátok!

Tanulmányút Kárpátaljára, a Tisza forrásvidékére

Egyesületünk folyamatosan indít tanulmányutakat Kárpátaljára, a Keleti -Kárpátokba, a Máramarosi-havasokba,a Tisza forrásvidékére

Záhony – Csap – Munkács – Huszt – Técső – Aknaszlatina – Rahó – Kőrösmező – Fekete -Tisza falu – Fekete-Tisza forrása – Kőrösmező – Tatár-hágó útvonalon.

A tanulmányutat legalább 15-45 fős kollektívák kérésére – előzetes egyeztetéssel – az általuk kért időpontban megszervezzük.

Érdeklődni: Egri Sándor jaszkun@externet.hu e-mail címen lehet, vagy a fenti telefonszámon