Társadalmi egyeztetés a Bereg, a Túr és a Kállay-főfolyás vizeiről

A Víz Keretirányelv bevezetését elősegítő vízgazdálkodási mintaprojekt, melynek mintaterülete a Felső-Tisza térsége és a Kállay-főfolyás környéke, a társadalmi egyeztetés harmadik szakaszához érkezett. A projekt keretében három kiválasztott területre dolgoztak ki megoldási javaslatokat a tervezők. A Bereg, a Túr és a Kállay-főfolyás vízgyűjtőjére tervezett intézkedésekről fórumokat szervez a Felső – Tisza – vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 2007. július 10., 11., 12-én.


A Felső – Tisza – vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság meghívója a fórumokra:

A Víz Keretirányelv bevezetését elősegítő vízgazdálkodási mintaprojekt, melynek mintaterülete a Felső-Tisza térsége és a Kállay-főfolyás környéke, a társadalmi egyeztetés harmadik szakaszához érkezett. Most az előző szakaszban azonosított, természet- és környezetvédelmi szempontból jelentős vízgazdálkodási, problémákat megoldó intézkedések megvitatása a cél (vízszennyezés, szennyvíz-kezelés, belvízelvezetés, vízvisszatartás, csatornák állapota). A megoldási lehetőségeket a helyi érintett szervezetek és a lakosság képviselőinek bevonásával keressük.

Ahogy a társadalmi egyeztetés előző két szakaszában, a jelenlegiben is készült egy véleményezhető konzultációs anyag, melyben a tervezők bemutatják a feltárt problémák megoldási javaslatait. A projekt keretében három kiválasztott területre dolgoztak ki megoldási javaslatokat a tervezők. A Bereg, a Túr és a Kállay-főfolyás vízgyűjtőjére tervezett intézkedéseket összefoglaló vitaanyag 2007. június 28-tól letölthető az internetről, a www.vizeink.hu oldalról. (Amennyiben nem sikerül a dokumentumot letölteni, kérem, jelezzék Kerpely Klárának a 06-30-233-7368 telefonszámon, és elküldjük Önöknek postai úton.)

A területen érintett szervezeteknek, intézményeknek, önkormányzatoknak ezúttal is lehetőségük nyílik, hogy egyeztető fórumok keretében személyesen mondják el véleményüket a témáról. A három vitafórumra, három helyszínen, a tárgyalt esettanulmányokhoz közel eső városokban kerül sor. Az egyes megbeszéléseken mindhárom területet (Bereg, Túr, Kállay-főfolyás) érinteni fogjuk, de hangsúlyosabban, részletesebben tárgyaljuk majd az adott helyszínhez legközelebbi területre kidolgozott intézkedési javaslatokat. A három fórum helyszíne, időpontja és fő témája a következő:

Fehérgyarmat – 2007. július 10. – A Túr-vízrendszer
Vásárosnamény – 2007. július 11. – A Bereg
Nagykálló – 2007. július 12. – A Kállay-főfolyás vízgyűjtő-területe

Az alábbiakban letölthető mindhárom egyeztető fórum meghívója. Kérem, hogy július 4-ig jelezze kollégáimnak e-mailben vagy faxon, hogy melyik helyszínen kíván az egyeztető fórumon részt venni!
E-mail cím: info@vizeink.hu
Fax: 06 1 212-9353

Személyes részvételére feltétlenül számítunk!

Emellett írásban is várjuk az észrevételeket és javaslatokat a tervezett intézkedéseket tárgyaló, harmadik vitaanyaghoz 2007. július 15-ig, a következő címek egyikére:

E-mailben: info@vizeink.hu
Postán: VTK Innosystem, 1095 Budapest, Kvassay Jenő út 1.

Bodnár Gáspár
igazgató
Felső – Tisza – vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság


 

Kapcsolódó dokumentumok