Társadalmi egyeztetésen az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus új pályázata

Az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program 2007. február 2-i felfüggesztését követően az új pályázati rendszerre vonatkozó tervezetek, dokumentumok elkészültek, a támogató államok (Norvégia, Liechtenstein, Izland) képviselőivel való egyeztetésük megtörtént.

Az új pályázati felhívással és a vonatkozó útmutatóval kapcsolatos rövid, tartalmi észrevételeket, javaslatokat legkésőbb április 22-ig a nepf@meh.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők. 

 

A beérkezett és hasznosítható javaslatok átvezetése után várhatóan 2007. május közepétől lehet ismét pályázni. A pályázat a tervek szerint mintegy három hónapig lesz nyitva; az eddigi szakaszos pályáztatás helyett a pályáztatás folyamatos lesz, egy beadási határidővel.

Az első körben a most véleményezésre bocsátott 5-10 oldalas, lényegre törő, a pályázat legfontosabb elemeit összefoglaló, több finanszírozási szinttel számoló adatlapot (pályázat-koncepció) kell benyújtani, angol- és magyar nyelven; a pályázatok e dokumentum alapján kerülnek előszűrésre. Az előzetes szűrést követő második körben való részvételre várhatóan körülbelül 150 projekt-koncepció benyújtója kap lehetőséget. A teljes pályázatot így csak nekik kell részletesen, az eddigihez hasonló módon kidolgozniuk, háttér-dokumentumokkal ellátniuk.

Forrás: http://www.nfu.gov.hu

Kapcsolódó dokumentumok